10 брутално груби грешки, които мъжете допускат във връзката

Всеки от нас създава уникален собствен начин за контакт с хората. Истината е, че много от конфликтите между жените и мъжете биха могли да бъдат избегнати, ако те мислеха по един и същи начин.

За съжаление често представителите на двата пола възприемат света по малко по-различен начин. Тези, често минимални различия стават причина понякога за големи проблеми в интимните отношения между мъжете и жените.

Ето и кои са 10-те най-големи грешки, които мъжете допускат във връзките си и които могат да разрушат отношенията им:

10-те най-груби грешки, които мъжът допуска във връзката

1. Той не зачита нейното присъствие

Всяка жена има нужда от подаръци, от цветя, от внимание, от грижи. Тя има нужда да бъде изслушвана, а мнението й да бъде зачитано. Не е нужно да превръщате любимата си в център на Вселената, но все пак трябва да я карате да се чувства обичана, уважавана и ценена.

2. Не се опитва да я разбере

Женските емоции понякога са трудни за разбиране – в една минута жената може да е щастлива и развълнувана, а в следващата да е изнервена и ядосана. За мъжете това е трудно за разбиране, защото те са по-логични същества. Все пак един влюбен мъж трябва да намери начин да разбере по-дълбоките и цветни като палитра емоции на своята любима. Именно те правят живота по-интересен и вълнуващ!

3. Страх го е от нея

Жените обичат да контролират мъжете си, но истината е, че те не уважават страхливите и твърде предпазливи мъже. Затова трябва да си играете ролите: ти – женската, а той – мъжката.

4. За него има някой или нещо по-важно от нея

Жените обичат обожанието и комплиментите. Няма жена, която да приеме любимият й да я пренебрегва съзнателно. Понякога мъжете имат склонност да се съсредоточават в работата си много или са твърде погълнати от свое хоби, от приятелите си, от родителите си и забравят да обръщат повече внимание на половинката си, като дори започват да я приемат за даденост.

5. Не зачита нейния избор

Жените обичат да имат възможност за избор и са готови да я отстояват. Те са склонни на компромиси, но до определен момент. Ако компромисите започнат да стават твърде много, те започват да им тежат. В този момент жените са склонни да се фиксират върху проблемите и дори да ги преувеличават. Затова мъжете трябва да подкрепят избора на половинките си, поне от време на време.

6. Не оправдава нейното доверие

Доверието е от решаващо значение за всяка успешна връзка. Ако това доверие е компрометирано веднъж, и за двете страни става много трудно то да бъде възстановено. Така че, съветът към всички мъже е да обръщат повишено внимание на този аспект от връзката си.

7. Не прави така, че тя да се чувства в безопасност

Жените имат нужда от закрила и от силно рамо, на което да могат да се опрат в тежките моменти в живота си. Повечето представителки на нежния пол биха се изтощили бързо, ако трябва да живеят с безотговорен мъж – рискова или хазартна натура, на когото не може да се разчита.

8. Той е твърде погълнат от себе си

Някои мъже са твърде погълнати от мисията да постигнат целите си. В резултат на това те често прекарват твърде малко време в мисли как да направят половинката си щастлива, а по-скоро мислят за собственото си щастие. Ако това продължи твърде дълго, жената започва да се чувства самотна и да счита, че партньорът й е несправедлив към нея.

9. Той не споделя нейните цели и идеали

Ако най-дълбоките ценности на двама души не си съвпадат, това е перспектива за голям проблем. Когато един мъж държи много на своята половинка, той трябва да се опита поне да приеме нейната ценностна система, дори ако трябва да се откаже от част от своите разбирания за живота. Иначе нещата няма да потръгнат.

10. Той не знае какво иска от живота

Без значение каква е реалността, жената би стояла до мъжа, когото обича, ако знае, че той е наясно със себе си и с това, което иска от живота. Ако той обаче не може да дефинира мечтите, желанията, амбициите и нуждите си, жената няма да може да издържи дълго.