10 истини за развода в ранна възраст

Сайтът The Huffington Post е помолил своите читатели, преживели развод, преди да навършат 30 години, да споделят уроците, които са научили. Ето най-важното, събрано в 10 изстрадани истини.

1. Хората са склонни да омаловажат брака ви, защото е бил кратък и имате време за друг. Ако нямате деца, това важи в още по-голяма степен.

2. Да се разведеш млад не е по-лесно, отколкото в зряла възраст.

3. Ранният развод не идва, защото не си узрял за съвместен живот. Хората се развеждат и на 40, 50 и дори повече години.

4. Тежко е да се развеждаш в периода, когато връстниците ти тъкмо започват да се женят. Чувстваш се изолиран и неуспял.

5. Имаш чувството, че някой е дръпнал килимчето под теб. Тъкмо си мислиш, че животът ти се е подредил и бум! Всичко свършва.

6. Научил си безценни уроци. Разводът е лошо нещо, но те прави по-силен.

7. Хората си мислят, че си избързал с раздялата. Това е толкова вярно, колкото и твърдението, че основната причина за развода е ранната възраст.

8. Разводът е като ремарке (особено, ако имаш деца), което вечно тежи и притеснява бъдещите ти партньори. На тях не им е приятно, че са нещо като втори избор в живота ти. Опасяват се, че може да се върнеш при бившия, а и не всеки иска да гледа чужди деца.

9. Ранният развод не означава непременно, че действаш прибързано – както при събирането с партньора, така и при раздялата. Може да означава, че бързо поемаш рискове и бързо осъзнаваш грешките си.

10. Всички се изненадват, когато обявиш, че ще се жениш отново. Сякаш ранният първи брак и последвал бърз развод са доказателство, че не си годен за сериозна връзка.