10 кухненски трика, за които никога не сте чували

В кухнята има толкова продукти и предмети, които бихте могли да използвате за много други неща, освен готвене.

В действителност, някои елементи могат да се използват като мощни почистващи препарати, за козметични процедури, като естествени средства срещу общи болести. Със сигурност ще останете изненадани от нашите предложения.

1. Мед и зехтин – най-добрият балсам за коса

Смесете равни части мед и зехтин, а след това масажирайте върху чиста, влажна коса. Останете така в продължение на 30 минути. След това измийте и изплакване добре.

2. Използваната мазнина – храна за птиците

Мазнината, останала при готвенето на бекон, месо или друго, може да запазите, за да направите вкусна храна за пернатите. Просто смесете с някакви семена, парчета от шишарки или стар хляб и разпръснете топките в парка.

3. Използван зехтин – за да не скърцат вратите

Изсипете зехтин върху парцал и с него натъркайте пантата, която скърца неприятно.

4. Масло след епилация

Ако след кола маска кожата ви става червена и възпалена, направете си масаж с леко стопено масло. Разтрийте проблемното място и проблемът ще се реши.

5. Медът е ексфолиант

Разтрийте една супена лъжица мед в дланта на ръката си, за да го затопли леко. Нежно масажирайте лицето си, с кръгови движения. След това измийте с топла вода и подсушете с кърпа.
За да си направите скраб, добавете към меда 1 чаена лъжичка сода за хляб.

6. Ванилия – за свежест в хладилника

В хладилника често се задържат неприятни миризми от различните храни. Повечето от нас слагат купичка с оцет, за да поеме миризмите. Но по-хубавият аромат ще дойде от памук, напоен с ванилов есктракт. Просто трябва да капнете няколко капки от есенцията и да оставите памука в хладилника. Така ще ви посреща миризмата на прясно изпечени бисквитки всеки път, когато отворите вратата му.

7. Черен пипер за защита

Поръсете с черен пипер около растенията, които искате да защитите. Вкусът и миризмата му ще пазят много животни далеч. Черният пипер също може да унищожи ларвите на комарите. Може да полеете границите на градините си с разтвор с черен пипер, за да ги предпазите.

8. Масло – за свежо сирене

Ако сте отворили пакета на буца сирене и се чудите как да го запазите свежо, просто леко го намажете с масло. Този слой ще го предпази от изсъхване.

9. Мед – за вкореняване на растения

Ако имате стръкче от цвете, което искате да вкорените и да отгледате, във водата, в която ще го сложите, сипете и малко мед. Той подпомага пускането на корен, за да стане растението устойчиво и готово за преместване в пръст.

10. Намацани детски ръчички – ще са чисти пак със зехтин

Ако оставяте детето си да играе и да се забавлява с различни художествени методи – рисуване, оцветяване, и т.н., със сигурност сте свикнали с гледката на омазани до лактите детски ръце. Зехтинът е нетоксичният начин да премахнете боята от кожата. По-добре, отколкото да използвате терпентин или други разтворители.