10 мита за мастурбацията

Ако тези неща бяха верни, повечето хора щяха да са ниски, плешиви, с косми по странни места и с богата колекция от равни количества пъпки и брадавици.

Ето кои са според нас най-забележителните митове за мастурбацията в историята:

1. Причинява акне

Авторите на този мит за заложили на вечната човешка суета. Това е нещо като „От поничките и чипса се напълнява”. Само дето последното не е мит.

2. Растат ти косми по дланите

Класика. Може би най-известният мит за мастурбацията. Щом ръцете ти правят лоши неща, и на тях им се случват лоши неща. Онези, които са разпространявали подобни истории, сигурно са били много разочаровани, че така и не са намерили един човек, който противно на генетичната си информация е успял да завъди косми по дланите, за да докаже мита.

3. Води до загуба на зрение

Няма прекалено жестока заплаха, щом голямата цел е хората да спрат да се – о, ужас! – пипат!

4. Появяват ти се брадавици

Ако това е вярно, значи баба Яга е най-яростно мастурбиращото същество. Макар че, като се замислим… Нали си чувал вица:

„- Защо Баба Яга не носи бельо?
– За да се закрепва по-добре на метлата.“ –
Без коментар.

5. Хващаш болести, предавани по полов път…

Това ни е любимо. В някакъв момент явно хората са били достатъчно уплашени от какво ли не и достатъчно невежи, за да вярват, че като се пипаш сам, можеш да хванеш примерно гонорея. От къде точно ще я хванеш не се казва. Може би от ръцете си? Тогава пък май е опасно и да ядеш с тях. Така се появила вилицата, а английските благородници за по-сигурно започнали да ядат с ръкавици и нарекли това „етикет”.

6. По вида на пениса ти може да се разбере дали мастурбираш

Онези, които са измислили този мит, явно са смятали, че след мастурбация по пениса остават нещо като зелени сърчица, или разноцветни точки, или друг отличителен знак.

7. Намалява чувствителността на пениса и удоволствието от секса

Това е нещо като „взимаш заем (в случая – удоволствие) и после го връщаш с лихвите”. Вероятно този мит е началото на банковото дело.

8. Растежът ти спира (включително на пениса), а тестисите ти се свиват

Значи, ако мастурбираш, казва този мит, оставаш нисък, с малък пенис и микроскопични топки. (Понеже голяма част от митовете са измислени, за да се повлияват малките момчета и тийнейджърите, това с растежа си е сериозна заплаха.) Ако си бил нисичък в онези времена на митове, иди обяснявай, че нищо лошо не си правил. Това пък вероятно е началото на модата мъжете да носят обувки с ток.

9. Причинява оплешивяване

Сега вече перуките от 17 и 18 век придобиват нов смисъл. Нищо чудно този мит да е зъл слух, пуснат от някоя фризьорска гилдия, която е имала перуки на склад.

10. Води до стерилитет

Идеята е, че като мастурбираш прекалено много, спермата се изчерпва.Трябвало е да мине доста време, за да се разбере механизмът на производствения процес. Все пак тези митове са се раждали във времена, когато хората са вярвали, че можеш да паднеш от ръба на Земята.

Ако всички тези 10 мита се окажат недостатъчни, авторите им са готови да предложат допълнително меню: лудост, епилепсия, главоболия, кървене от носа и още бонуси, пише vratovrazka.bg. Малко е тъжно, като си помислиш, че войната срещу разврата, водена с такава разпаленост, в крайна сметка е била загубена.