10 начина да извлечете максимума от ноември

Имате ли екшън план за месец ноември? Предлагаме ви този списък от съвети – 10 неща, които да направите, за да усъвършенствате себе си и да извлечете максимума от новия месец.

На челно място през ноември трябва да бъде точка първа. Сложете също така семейството си на преден план, бъдете любезни с другите и се посветете на всичко, което ви носи щастие.

1. Слушайте

Щастието лежи в съвместяването на страст, цел и умение. В отлична позиция ли сте, за да успеете? Използвайте времето през този месец, за да оцените правилно ситуацията – къде сте и къде искате да бъдете.

2. Продължавайте да плувате

Когато провалът се сторави върху ви, лесно е да се откажете от всяка предоставена възможност да продължите напред. Започнете с „Аз направих това“, обозначавайки всяко малко или голямо постижение по пътя си. След това четете написаното всеки път, когато се чувствате обезкуражени.

3. Погледнете назад

Историята се преповтаря. Погледнете назад, за да се придвижите напред. Позвънете на баба или дядо. Задайте въпроси. Слушайте и разбирайте.

4. Наградете се

Не става дума за нещо сладко. Наградете се, като си позволите да прекарате известно време със стар приятел или като се запишете в местния фитнес салон, който избягвате, тъй като смятате, че този месечен разход ще ви дойде в повече.

5. Бъдете информирани

Медицинското ви състоянието е от значение. Информирайте се за своето здраве – по този начин можете да коригирате ежедневието си занапред.

6. Семейството на преден план

Когато погледнете назад в живота си, ще си спомняте само отношенията, които сте поддържали. Нищо друго. Направете списък с хора и връзки, които имат нужда от „работа“. Възобновете ги или ги укрепнете.

7. Давайте

Благодарността не е просто картичка, на която пишете „Благодаря“. Трябва да отвръщате с дар на всеки дар. Напишете на лист своите три най-силни черти и помислете как да ги използвате, за да помагате на другите.

8. Наслаждавайте се на всичко

Записвайте си всяко нещо, което ви кара да се чувствате добре. Всеки спомен е от значение. Често се връщайте към написаното.

9. Потърсете обратна връзка

Невинаги виждаме себе си обективно. Тази седмица потърсете петима души и ги попитайте къде те виждат възможности за растеж в живота ви.

10. Забавете темпото

Макар да има безброй ползи от това да изпратите благодарствена картичка до всеки познат, струва си да се фокусирате върху един момент на почивка и пауза – използвайте го, за да напишете нещо, което лежи на душата ви.