10 неща, които се случват с тялото ни след като заменим бялата сол с хималайска

Понастоящем много хора използват готварска сол, но в нея няма никакви природни съставки, и това  вреди на здравето ни.

Семействата редовно използват традиционната сол за готвене в домовете си в продължение на много години, въпреки че съдържанието на традиционната сол за ястия се състои от 97,5% натриев хлорид и 2,5% химически добавки с допълнителни абсорбенти на влага.

Защо е толкова вредна трапезната сол?

При производството на натриева сол, натриевия хлорид претърпява процес, при който се избелва химически, след което се пече на много висока температура, за да кристализира във формата, в която я ползваме.

След този процес натриевият хлорид се превръща във вещество, което е лишено от минерали и хранителни вещества, а освен това в него се добавят химикали, което го прави още по-токсично и опасно за консумация.

По този начин, въпреки че масовата сол може да направи всяка храна невероятно вкусна, тя е основния виновник за болестите днес. Сега има нарастваща загриженост сред обществеността относно опасностите от традиционната сол и цялостното здраве и тъй като много хора вече са осъзнали това днес, приоритет на всички е да потърсят по-здравословна алтернатива.

Наистина, има няколко здравословни варианта, които да заменят нашата обикновена сол. Тези здравословни форми включват морска сол, , келтска морска сол и розова хималайска сол.

В тази статия ще разгледаме най-добрите предимства и ползи от розовата хималайска сол.

Какво е розова Хималайска сол?

Розовата Хималайска сол е естествена форма на сол, събрана от планините на Хималаите. Тя е без всякакви химикали и не е лишена от естествените ползи за здравето. Също така, тя не е силно обработена като  трапезната сол.

Хималайската сол осигурява овкусяване на храната без рисковете, свързани с използването на традиционна сол за ястия. За розовата хималайска сол е известно, че осигурява много хранителни вещества или минерали за тялото, както е доказано от науката. Някои хора дори я използват в банята за релаксираща, детоксикираща вана.

Ако наскоро сте решили да промените диетата и начина на живот, можете да започнете просто като изключите готварската сол и я замените с розова хималайска сол. Така ще имате по-здравословен и енергичен начин на живот.

Ето 10 неща, които могат да се случат, когато започнете да използвате розова Хималайска сол.

1. Розовата хималайска сол може да регулира кръвното налягане.

Розовата хималайска сол се състои от минерали, които са ефективни за поддържане на здравословно кръвно налягане. Доказано е, че всъщност предотвратява високото кръвно налягане, когато се консумира с обикновена питейна вода. Използвайте редовно, ако искате да поддържате здравословно кръвно налягане, за да предотвратите сърдечни заболявания.

2. Може да балансира кръвната захар.                                        

Доказано е, че розова хималайска сол може да регулира нивата на глюкозата, известни също като нивата на кръвната захар. Тя съдържа общо 84 различни минерала, включително манган, магнезий, хром и ванадий, които играят роля в поддържането на кръвната захар в здравословни нива. Тези минерали подпомагат основно храносмилането на нишестета и захари, което  помага за балансирането на кръвната захар.

3. Розовата Хималайска сол може да поддържа нивата на вода в организма.

Розовата хималайска сол също така помага да се поддържат правилните нива на вода или течност в организма, за разлика от традиционната сол, която има противоположно на това въздействие и  дехидратира. Това всъщност спомага за поддържане на нормалното съдържание на течности в организма.

4Може да помогне при храносмилането.

Този вид естествена сол също може да бъде много полезен за правилното храносмилане. Розовата хималайска сол спомага за стимулирането на жлезите, които произвеждат храносмилателни сокове в организма, както и стомаха, червата и черния дроб, тъй като произвеждат и киселини , и ензими. По този начин, хималайската сол подпомага правилното храносмилане, като позволява на храната ни да се движи по-гладко през нашите храносмилателни пътища.

5. Подпомага дихателната система.

За да помогнете за лечението на респираторни проблеми или заболявания като астма, бронхит, синузит и алергии, просто вдишвайте пара от розова Хималайска сол, напоена с топла вода, ако е необходимо.

6. Розовата хималайска сол може да помогне с менструалните проблеми.

Също така може да се възползвате от розовата Хималайска сол при къпане, за жените това може да бъде особено полезно. Потапянето във вана с топла вода с този вид сол помага да се освободи напрежение и да отпусне крампите, както и да се стабилизира течностите на тялото най-вече по време на менструацията.

7. Чудесна е за зъбите.

Много хора подобряват здравето на зъбите си, когато редовно изплакват с розов разтвор от солена хималяйска вода. Причината е, че тази натурална сол съдържа калий, както и други следи от минерали, като калций, който спомага за поддържането на здравето на венците и цялостното здраве на зъбите.

8. Тя може да помогне на вашите мускули.

Розовата Хималайска сол  има и способността да балансира електролитите във вашето тяло, като по този начин предотвратява крампи. Освен това, тя помага и със снабдяването на течностите и минералите, от които мускулите се нуждаят, за да функционират оптимално.

9. Розовата Хималайска сол може да подобри кожата ви.

Розовата Хималайска сол съдържа минерали, които са важни и за поддържане здравето на кожата. Те включват цинк, хром, сяра и йод. Освен това, розовата хималайска сол работи ефективно при извличането на токсини от кожата, като по този начин спомага за облекчаване и лечение на определени проблеми на кожата като псориазис, акне и дори ухапвания от насекоми и суха кожа.

10. Тя може да детоксикира цялата ви система.

И накрая, розовата хималайска сол не само помага да излекуваме многото болки и напрежение в мускулите или изсушена кожа; тя насърчава цялостното здраве и функциониране на тялото ни когато се добавя към ежедневната ни (вода за) вана, тя ще помогне на тялото ни да се отърве от всичките му токсини и химикали, които често водят до заболяване.

Източник: beu.bg