10 съвета, ако скоро ще си правите татус

Отново сме в сезона на голите тела и секси татуировките! Ако все по-често се замисляте, дали пък и вие да не се сдобиете с една такава, трябва да имате предвид няколко неща. Ето кои са те:

1. Започнете с нещо малко – ако сте нови в това начинание не се нахвърляйте на най-голямата татуировка. Опитайте с нещо по-малко, за да разберете как кожата ви приема мастилото ви и за колко време се възстановява.

2. Съобразете се с прага на болката си – ако сте прекалено чувствителни на болка, избягвайте ребрата, свивките на коленете, и участъците близо да слабините или където искате друга татуировка.

3. Съобразете се с времето – слънцето и солената вода могат да повредят новата татуировка, затова лятото не е подходящото време за направата на татуировка. Изберете ранна пролет или есен.

4. Никога не избирайте най-евтиния вариант – със сигурност това ваше решение ще има последствия. Все пак правите нещо, с което ще трябва да живеете цял живот, така че направете добра инвестиция, няма друг начин.

5. Проучете добре, в ръцете на кого се оставяте – най-добре проверете човека, който ще ви прави татуировката от няколко източника. Ако попаднете и на едно отрицателно мнение по-добре се насочете към търсенето на друг.

6. Избирайте внимателно – както казахме по-горе, това е решение за цял живот, така че мислете хубаво. Без значение колко сте влюбени не си татуирайте инициалите на гаджето, нито нещо, което се предполага, че е само временна мания. Изберете това, което е близко до същността ви и винаги ще бъде.

7. Запасете се подходящ продукт, с който да третирате мястото – не забравяйте, че това е важна част от процеса, за да приключи всичко благополучно. Татуистът ви може да ви препоръча най-добрия продукт.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

8. Не се плашете – това все пак трябва да остане добър спомен, не го разваляйте като се паникьосвате, така само ще ви боли още повече.

9. Вземете си компания – можете да отидете и сами, но винаги е хубаво да имате до себе си приятел за подкрепа, пък и нали трябва някой да ви увери, че взимате правилното решение.

10. Не се страхувайте да задавате въпроси – татуистът е там, за да ви каже всичко, което трябва да знаете. Ако нещо не ви е ясно, задължително питайте!