10 знака, че имате нужда от секс

На всеки му се случва да навлезе в период на сексуална суша, когато последното нещо, което му се прави е страстно гушкане сред завивките. Да, случва се!

Но след като разбрахме колко благоприятно действие има сексът върху физическото и душевното ни здраве, си обещахме да се пазим от  всяко итнимно униние.

Ето защо:

Тъжни и депресирани

Когато правите секс, настроението ви се повишава. Причината е много проста – психическото удовлетворение, което човек получава по време на секс се дължи на отделянето на хормона ендорфин, отговарящ за доброто настроение и позитивното възприемане на света.

Боли ви нещо

Следващото предимство на секса е, че снижава прагът на чувствителността. Във кръвта на човека се отделя хормон със загадъчното име окситоцин, под действието на който се образуват болкоуспокояващи ендорфини, естествени аналози на морфина.

Имате нужна от раздвижване

Сексът е най-добрият спортен заряд, изобретен някога от човечеството. При възбуда, пулсът се увеличава от 70 на 150 удара в минута – като при тежкоатлетите при вдигане на щанги. Половин час секс изгаря около 200 калории. Освен това, тялото ви се движи, разтяга и загрява, а какво по-хубаво от една подобна гимнастика.

Срещу вируси и настинки

Укрепете имунната си система с помощта на секса. В кръвта на хората, които го правят редовно, се съдържат 30 % повече антитела, отколкото в кръвта на тези, които се въздържат от секс. Поради тази причина сексуално активните дами и господа много рядко хващат грип, настинки и други инфекциозни заболявания.

Не харесвате размера на гърдите си

Невероятно, но факт – постоянните секс занимания увеличават размера на гърдите! Работата е там, че когато жената е възбудена се увеличава кръвообращението в тялото и гърдите й могат да пораснат с до 25%. Паметта ви изневерява

В това може и да е малко трудно да повярвате, но всеки женски оргазъм повишава нейното IQ. Американски учени установили, че по време на оргазма кръвообращението в организма се осъществява на максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига до всички органи, в това число и до главния мозък.

Страдате от безсъние

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

А е толкова сладко да заспите след оргазъм, нали? Всичко е заради това, че отделящият се при секс хормон окситоцин има силен успокоителен ефект и се явява прекрасно естествено сънотворно.

За стягане на мускулите

На практика по време на секс участват всички групи мускули, включително и така важните за жените мускули на таза, бедрата, корема, ръцете, краката. Освен това, по време на полов акт в кръвта се отделя тестостерон, благоприятно въздействащ на опорно-двигателния апарат. 20 минути секс се равнява на половинчасова сутрешна гимнастика.

При първи признаци на стареене

При редовен секс в организма се увеличава количеството на  колаген, който както е известно, прави кожата гладка и нежна. А отделящият се по време на полов акт прогестерон избавя лицето от пъпки и акне. Направени изследвания показват, че хора които правят секс три пъти седмично винаги изглеждат поне 5 години по-млади от своите връстници.