18-годишна патриотка от Асеновград избродира гоблен с лика на Левски (СНИМКИ)

18-годишна патроиотка собственоръчно избродира гоблен с лика на Левски. За Атанаска Милева от Асеновград Апостолът е един от най-забележителните герои във вековната история на България.

„Да се избродира гоблен не е лека задача, но когато става дума да се изобрази една личност, достойна за подражание, времето за изработка не е от значение“, разказва красивата българка.

Атанаска Милева

Споделя, че е бродирала три месеца, за да превърне идеята си в реалност. „Мястото му в момента е в моята стая, за да може всяка сутрин, щом отворя очи, да виждам неговия лик и да си спомням жертвата, която е дал за Отечеството“, каза Атанаска.

„По своето време Васил Иванов Кунчев е бил надежда на много българи, а сега в нашите очи той е пример за борбеност. Именно заради неговата личност много мои сънародници се вдъхновяват и да продължат делото му – съхранение на българските ценности. Много благодаря точно на тези българи, които не престават в ежедневието си да славят името българско пред свои приятели, роднини, деца или познати в Отечеството и извън него“, посочва младата патриотка.

Според нея всички българи трябва да се поучат от делата на дедите си, да вникнат в техните слова и да предадат тяхната мъдрост на поколенията. „Тази тънка нишка никога не трябва да се прекъсва. Днес образованието се опитва да заличи паметта на цял един народ от негово минало. Това е престъпление, обаче никой няма да бъде съден за него. На младите родители се пада честта да възпитават в родолюбие най-милото. А ние, децата, трябва да се борим за по-добро бъдеще за всички нас в скъпата ни свещена земя. Това са завещали нашите корените и не трябва да се отклоняваме като нация от този път“, казва още гордата българка.

„Най-важното е да помним героите, за да извършим и ние достойни дела и да бъдем пример на българите, на които ще оставим това парче земя, което е цялото ни богатство. Всяко време има своите юнаци, но нека ние да не се превърнем в жертвите, след които никакво наследство не ще остане, а историята ще се повтори от далечния 18 век, през който са се опитали най-усърдно да заличат паметта на дедите ни. Затова, мили българи, обичайте Отечеството, продължавайте завещаните дела и помагайте на сънародниците си, които работят за промяната“, призовава 18-годишната патриотка.