22 неща, които трябва да знаеш за срещите преди да навършиш 22

Срещите са част от един много забавен, интересен, понякога плашещ, скучен или тъжен процес, през който всички преминаваме, за да се опознаем и разберем дали сме един за друг.

Все пак и това си е изкуство и има някои правила, които трябва да знаем и спазваме от рано, защото така или иначе те ще си дойдат с опита и времето. Ето няколко основни съвета, които със сигурност помагат особено ако сте в 20-те си години:

1. Имайте си стандарти, но не бъдете прекалено избирателни

Хубаво е да си казвате, че заслужавате най-доброто, но хората по принцип не сме устроени перфектни, така че не търсете нещо идеално, защото все пак вие самите не сте такива, нали? Ако избирате прекалено, може да не изберете никого накрая. Бъдете по-отворени за предизвикателства и различни типове хора. Сега е времето да експериментирате!

2. Не излизайте с някого просто защото сте самотни

Ако имате онзи страх да не останете сами няма да го накарате да изчезне, ако постоянно се срещате с някакви хора, за да запълвате тази празнина. Едва след като преодолеете всички притеснения можете да потърсите някого, с когото да се чувствате добре и поотделно. Не се хвърляйте във взаимоотношения по грешните причини.

3. Няма да срещнете някого изневиделиа като по филмите

Е, случват се и такива неща, но нека бъдем реалисти. Може би имате определено виждане за срещата с голямата си любов. Всичко е прекрасно, романтично и сякаш съдбата има пръст в цялата работа. Понякога нещата са доста по-прости и в това няма нищо лошо.

4. Не обявявайте връзката си публично прекалено рано

Всички имаме от онези приятели, които веднага започват да се обвързват в социалните мрежи, да пишат романтични статуси и да ни заливат с лигави селфита. И всичко това трае за може би седмица? Не правете така. Няма смисъл всички да знаят какво се случва с личния ви живот преди да сте се опознали с новия партньор. Не прибързвайте.

5. Внимавайте с употребата на „обичам те“

Не е нужно да казвате на някого, че го обичате само защото той ви го е казал. Употребявайте тези думи мъдро и само когато наистина се чувствате така.Бъдете внимателни, защото това наистина значи много и може да се отрази върху отношенията ви, понякога не в добрия смисъл.

6. Бъдете уверени в себе си

Това, че той или тя е по-секси, не означава, че сте надхвърлили възможностите си. Напротив вярвайте си, че наистина заслужавате такова секси гадже и да, избрал си е вас, явно има защо! Важно е да имате правилна самооценка.

7. Внимавайте с приложенията за срещи

Напоследък са доста популярни срещите организирани онлайн. Tinder набира все по-голяма популярност, но имайте едно наум наум не винаги нещата завършват добре и не винаги ще намерите това, което търсите. Не казваме, че е невъзможно, напротив просто бъдете внимателни.

8. Проучете човека преди да излезете с него

Малко проучване няма да навреди Google, Facebook, и не това не ви прави маниаци, а просто предпазливи. Можете да се натъкнете на не толкова приятна информация и това е добре, защото ще си спестите доста главоболия.

9. Ако се забавлявате заедно само когато сте пили, не сте един за друг

Това не е някоя неангажираща връзка, която искате да се основава само на секс и огромно количество алкохол, нали? Тогава какво правите с този човек. Знаете, че това не може да продължи дълго след като нямате нищо друго общо, прекратете връзката.

10. Всеки може да флиртува

Дори да мислите, че не ви бива в тази част, това не е така. Всеки може да флиртува стига да се държи естествено и да не преиграва. Не са нужни специални реплики и заучено поведение, за да сте перфектни флиртаджии. Оставете се на момента.

11. Физическото привличане е от голямо значение

Ако обичате да прекарвате време с някого и се разбирате чудесно, но не ви привлича физически, няма нищо лошо. Останете приятели, ако е ОК и за двамата. Трябва да намирате човекът отсреща привлекателен, няма как да ви се получи иначе.

12. Внимавайте с популярните личности

Тръпка си е и може би всеки трябва да преживее поне веднъж някоя дива нощ с известна личност, но за сериозна връзка трудно ще се разберете. Кръговете ви са различни, начинът на живот също. Бъдете предпазливи, за да не страдате след това.

13. Внимавайте с бившите

Да поддържате добри отношения с бившия си е нож с две остриета. Първо има някои, които не заслужават приятелството ви след раздяла. Второ има опасност да ви се прииска да възобновите връзката си, а това не е добра идея.

14. Тежките раздели ще ви променят към по-добро

Разделите, които ни изпращат в дълбока депресия си имат и своите плюсове, те ни променят и ни помагат да израснем. Научаваме толкова много, когато сърцето ни е разбито, може да изглежда безнадеждно, но пък си струва и така се научаваме да не повтаряме същите грешки.

15. Предизвикателното ви облекло няма да привлече сериозен мъж

Да, дами, да се обличате като „к*чка“ не е добра стратегия и няма да ви доведе принца на бял кон, може би само коня му… Дръжте се на положение, за да не привлечете някой боклук…

16. Да отворите сърцето си е рисковано, но си струва

Плашещо си е да свалите гарда и да покажете, че сте уязвими пред някого, но трябва да рискувате, защото в противен случай никога няма да изградите пълноценна връзка. Много е трудно отначало, но си струва, даже да бъдете наранени впоследствие, получавате още един урок.

17. Ако започнете да се променяте един друг, е време за раздяла

Смисълът на пълноценната връзка е да се приемате такива каквито сте. Ако започнете да си намирате много кусури и се опитвате да се променяте, значи не сте един за друг, просто няма смисъл в подобни отношения. Заслужавате да бъдете себе си във всяко едно отношение и ако се променяте трябва да го правите за себе си, не за друг.

18. Ако не харесва котки/кучета, сте свободни да не го харесвате

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Казахме, че не е хубаво да сте толкова избирателни и все пак, ако сте маниаци на тема котки или кучета е съвсем нормално да отрежете някого, който няма да разбере тази ваша лудост. Не се чувствайте виновни.

19. Не се срещайте с някого само, за да накарате бившия да ревнува

Не е хубаво да използвате хората така, знаете го и все пак на всеки му минава през ума понякога. Накрая със сигурност няма да сте удовлетворени от катастрофата, която ще последва, а това със сигурност ще се случи.

20. Давайте си почивка между връзките

Недейте да скачате от връзка на връзка, по примера на Тейлър Суифт. Както виждаме това изобщо не работи и води до нови и нови разочарования. Отделете си време да разберете точно къде сте сбъркали, какво търсите и чак тогава се впуснете в следващия опит.

21. Големите жестове понякога прикриват емоционално насилие

Ако непрекъснато сте наранявани и прощавате грешките заради последвали огромни романтични жестове, изобщо не си заслужава да продължавате. Човек, който има склонността да ви наранява постоянно макар и само на емоционално ниво определено не ви обича, нищо, че може „искрено“ да съжалява след това.

22. Този, който ще обичате няма да е човекът на мечтите ви и това е ОК

Няма да се влюбите в перфектния, не си правете илюзиите, нито пък той ще се влюби в някоя от перфектните си представи и точно това е хубавото вие ще заобичате точно недостатъците един в друг и именно това е истинската любов.