3 бюти трика за мазна кожа, на които да се довериш

Имаш мазна кожа? Спокойно, не си сама. Проучвания показват, че до 75% от хората на възраст 15-20 години също имат мазна кожа.

Ако си се сблъсквала с мазно изглеждащото лице, неприятното лъщене, излишния себум, различни проблеми като акне, черни точки, запушени пори и дори комедони, то определено знаеш колко сериозен е този проблем и колко важно е поддържането с правилни продукти, която няма да я изсушат прекалено.

Ето няколко бюти трика, които да приложиш в ежедневието си, ако искаш да се сбогуваш с лъщящата кожа:

1. Кажи „Да“ за почистването

Един от най-изпитаните начини да контролираш омазняването е като поддържаш кожата си възможно най-чиста. За да се пребориш с мазната кожа, трябва да почистваш лицето си 2-3 дневно с продукти, които не съдържат допълнителни олиа.

Съвет: Не се доверявай на абразивни техники за почистване, тъй като това ще премахне естествената влажност от кожата ти, а също така да включиш и продукти съдържащи салицилова киселина, масло от чаено дърво, куркума или мед.

2. Ексфолирай

Прилагай този метод 2 пъти седмично. Може би не знаеш, но излишният себум е първопричина за появата на мъртви клетки на повърхността на кожата, които създават подходящи условия за пъпки, акне и черни точки. А ти не искаш да ги притежаваш, нали?

3. Не пренебрегвай маската за лице

След всяко ексфолиране на кожата на лицето,  винаги награждавай кожата си с подходяща маска за лице. Препоръчвате ти да използваш маски за лице, чийто основни съставки са бентонитова глина, сандалово дърво или каолинова глина, тъй като имат свойството много внимателно да поглъщат излишния себум и да хидратират кожата, като едновременно с това и да я успокоят и възстановят.