3 мистериозни загадки, които ще затруднят и най-острите умове, ще се справите ли?

Кой не обича добрите главоблъсканици? В следващите редове ще ви представим 3, при това за напреднали. Смятате ли, че можете да ги разрешите? От Gossips.bg ви пожелавамe успех!

Загадка 1

Боби се намира в килия. Подът е мръсен, прозорецът е само един. Уви – толкова е нависоко, че не може да го достигне. Помещението е празно. Има само една лопата. Сухо е и е горещо. Боби обаче скоро няма да получи нищо за пиене или ядене. Има само 2 дни, за да се измъкне. В противен случай ще умре.

Изкопаването на тунел не е вариант, защото ще му отнеме повече от 2 дни.

Какво трябва да направи Боби, за да избяга от килията?

Загадка 2

Госпожа Тейлър посещава полицията, заявявайки, че нейното автентично колие е откраднато. След като пазителите на реда пристигат на местопрестъплението, откриват, че няма каквито и да било признаци на нахлуване. Счупен е един-единствен прозорец. В къщата е пълна бъркотия, имало е мръсни стъпки по пода.

На следващия ден г-жа Тейлър е арестувана за измама. Защо?

Загадка 3

Първи учебен ден. Учителят по география е убит. Полицията има четирима заподозрени – градинарят, учителят по математика, треньорът и директорът на училището. Всички са с алиби.

Градинарят рязал храсти.

Учителят по математика имал тест в средата на годината.

Треньорът играел баскетбол.

Директорът бил в кабинетът си.

Убиецът е арестуван незабавно. Кой уби учителят по география и как полицията го разкри?

Ето и отговорите: 

Загадка 1 – Боби трябва да използва лопатата, за да направи купчина пръст прозореца, да се качи върху нея и да избяга от килията.

Загадка 2 – полицията е сигурна, че г-жа Тейлър е лъжкиня, тъй като прозорецът е бил разбит отвътре. Ако е бил счупен отвън, малки парчета стъкла е щяло да има на пода в стаята.

Загадка 3 – Виновникът е учителят по математика. Той твърди, че е провеждал тест в средата на годината, но престъплението се е случило в първия учебен ден на годината.

Източник: blitz.bg