3 начина, с които мигновено ще се почувствате по-спокойни

Спокойствието е една от важните предпоставки човек да бъде щастлив и успешен. Често това звучи като невъзможно, непостижимо и неоткриваемо състояние, но не забравяйте – спокойствието може да бъде постигнато лесно с правилните техники. А това ще хармонизира не само вас, но и отношенията ви с останалите. Спокойствието е вътре във вас, затова не го търсете другаде – просто сами се научете бързо и лесно да успокоявате ума си. Никой няма да ви отнеме стреса, ако доброволно не се откажете от него. Пробвайте тези практики и се убедете сами в ефективността им:

1. Седнете 5-10 минути, за да медитирате – това ще ви помогне да изпитате умствена релаксация, покой на ума и концентрация. Като фон си пуснете релаксираща музика и я оставете да ви унесе в блаженото състояние.

2. Поемете 100 пъти дълбоко въздух, като броите всяко вдишване и издишване, което правите. Опитайте също да практикувате следната серия дихателни упражнения – притиснете лявата ноздра и вдишайте през дясната; задръжте дъха си; притиснете дясната ноздра, освободете лявата ноздра и издишайте. Повторете техниката, като започнете с вдишване отляво и издишване отдясно.

3. Разходете се навън, като се опитате да не анализирате околната среда, а се фокусирате единствено върху телесните си усещания – допира на земята при всяка стъпка, полюшването на ръцете и бедрата при ходене. Фокусирайте се върху различни обекти в пространството, като следите с поглед само физическите им измерения, без умствено да им лепите качествени характеристики.