3 съвета как да впечатлиш бъдещия си шеф по мейла

Често пъти пренебрегваме малките детайли, когато преследваме голямата си цел. Мечтаем за страхотна работа, харесваме дадена позиция и решаваме, че ще кандидатстваме. 

3 съвета как да впечатлиш бъдещия си шеф по мейла

 

Подготвяме CV дълго време, проучваме всичко за позицията и компанията, която сме харесали, пускаме документите си и след това никой не ни се обажда. Причините може да са доста, но ….. вглеждали ли сте се по какъв начин сте изпратили своето CV?

Мейлът е само малка част от твоята визитка, но е възможно да се окаже доста важен фактор за формирането на първо впечатление у работодателя. Същото важи и за нашето дигитално присъствие – постовете в социалните мрежи, например, издават много за това какви сме.

Заедно с АБВ Поща ти даваме 3 съвета, които е хубаво да спазваш, когато кандидатстваш за работа:

1. Потребителското име

Потребителското ти име трябва да е представително и да звучи професионално. Забрави за мейла си, който имаш още от ученичка и който сигурно звучи нещо като – sladi4ka, kudravelka, shokolad4e и всякакви подобни. Избягвай умалителните имена и прякорите. Най-добрият вариант е да заложиш на двете си имена. Например – maria.ivanova@abv.bg

2. Подпис

Добре е да имаш подпис в края на мейла си. Така контактите ти ще са на едно място, може да добавиш телефон, имейл адрес, линк към блога или пък Linkedin профила си. Освен че изглежда представително, е и удобно за този, който иска да те потърси след това.

3. Отговор навреме

Проверява мейла си често, за да не пропуснеш важно писмо от работодател. Отговаряй на важните писма навреме, за да покажеш интерес и ангажираност, но все пак не го прави веднага щом получиш съобщението. Прекалено бързият отговор понякога може да се разчете и като знак, че отчаяно се нуждаем от тази покана за интервю, а със сигурност не искаш да изглеждаш така, нали?