3 типа негативни хора, които трябва да избягваме

Всички познаваме такива хора. Хора, които, съзнателно или не, ни заразяват с негативизма си. Хора, след срещата с които се чувстваме уморени и изтощени, сякаш някой е изсмукал радостта ни. Хора, от които е най-добре да страним. Ето кои са те:

1. Хората, които обичат да използват останалите

Егоисти по природа, умели манипулатори, решени да преследват целите си с всички средства. Това са хора, които не мислят за чувствата на останалите, а само за собствените си желания. Хора, които често влизат в ролята на жертва, за да оправдаят постъпките си пред себе си и пред другите. Настроенията им се менят и от усмихнати и слънчеви, те внезапно се превръщат в ураган, който минава през живота ти, за да те остави опустошен и разбит. И ти си готов да направиш всичко, само за да не предизвикаш отново гнева им.

Решението? Просто се научи да казваш: „Не!”. Когато манипулаторите видят, че няма да бъдеш пешка в ръцете им, няма да имат друг изход, освен да потърсят друг, когото да използват.

2. Хората, които обичат да клюкарстват

Колкото по-несигурен в себе си е един човек, колкото е по-неудовлетворен, толкова повече говори зад гърба на останалите. Колкото по-сив и скучен е животът му, толкова повече се интересува от живота на другите. Клюкарите са хора, които винаги има какво и за кого да кажат, какво и за кого да изкоментират. И винаги го правят с тон на всезнаещи и всеможещи. Тон, който кара останалите да изглеждат не достатъчно умни, не достатъчно опитни, изобщо… не достатъчно! Тон, който кара дори и теб да се чувстваш така.

Решението? Просто смени темата. Когато клюкарите видят, че не проявяваш интерес към „историите ми”, те самите ще изгубят интерес към теб.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

3. Хората, които обичат да обвиняват другите

Обвиняват всички. За всичко. Но никога не обвиняват себе си. Никога не търсят вината в себе си. Когато нещата в офиса не вървят, виновни са колегите или шефът им. Когато връзката им се разпада, виновна е половинката им. Когато помежду ви се появи дрязга, виновни неизменно сте вие. Виновен им е целият свят. Затова са убедени, че целият свят трябва да се промени. Но не и те. Държат се така, сякаш всички са им длъжни. Но те не се чувстват длъжни на никого. Изискват извинения, непрекъснато, а никога не казват „Извинявай”.

Решението? Не се оставяй да ти вменяват чувство за вина, която не е твоя. Когато подобни хора видят, че няма да играеш играта им, ще потърсят някой друг, който ще се „върже” на номерата им.