4 неща, за които да помислите преди да започнете нова връзка

Старата любов се заменя с нова, нали? Грешка. Всъщност има милиони по-добри начини да превъзмогнете бившия/бившата си. Да се впуснете в нова връзка, скоро след като се прекратили предната си дори не е и в топ 10.

Както знаем, любовта е като бойно поле. Много от нас се провъзгласяват за победители, защото просто са били първите, които продължават напред. Искаме да сме тези, които първи ще дадат окончателен край и ще излязат на среща с друг човек.

Грешката е това, че в тези моменти сме емоционално нестабилни – управлявани сме от своето его, което иска да покаже на бившия/та ви какво точно изпуска и поради тази причина правим импулсивни решения.Опитваме се да се държим, сякаш нищо не е станало, но е станало – животът ви е бил докоснат и променен от друг човек.

Затова преди да излезете и да търсите утеха– запитайте се следните въпроси:

1. Трябва ли ви време?

В случай, че вие сте зарязаните, отговорът трябва да е ясен. Загубата на връзка, била тя малка или голяма, винаги заслужава малко скръб. Ако пък раздялата е била неочаквана или не е искана от вас, срещите с нов човек само ще ви накарат да се чувствате по-зле, защото човекът не е вашата бивша половинка. Дайте си време да се „излекувате“ и да превъзмогнете раздялата.

В случай, че вие сте тези, които зарязват – може да си мислите, че отговорът е ясен, но разкривайте новата си свобода в умерени количества. Всичките неща, които сте искали да правите, докато сте били обвързани, може би са били ограничени поради причина.

2. Надявате ли се, че това ще ви събере отново?

Колкото и контра-интуитивно да звучи, някои хора мислят, че като започнат да излизат с някой друг, магически старата им връзка ще се възобнови. Това не е така. Вашата връзка вече е свършила, ако наистина ви трябва друг човек, с който да тествате вашата привързаност. Въпреки, че двойките могат да имат ползи от времето, в което са разделени, всяка интимна връзка, в която единият влезе през този период, няма да бъде простена лесно или пък забравена.

3. Щастливи ли сте сами?

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Дали искате да си намерите нов човек, защото животът ви е страхотен и искате да го споделите или пък се надявате някой да запълни дупката, която вашата бивша половинка е оставила? В случай, че е второто – запитайте се дали ви липсват нещата, които сте правили с бившия/та си или просто искате да чувствате някой до себе си.

4. Можете ли да отдадете достатъчно внимание на новия човек?

Готови ли сте напълно да се впуснете във връзката? Преживели ли сте бившия/та си и знаете ли какво искате от новия човек до вас? Не си търсете нов партньор само защото си мислите, че трябва или пък биологичният ви часовник тиктака. Ще знаете кога сте готови за нова връзка. Междувременно, посветете времето си на приятели, семейство, благотворителност и куп други неща, които с радост ще приемат любовта, която излъчвате и искате да споделите.