4 невероятни трика за идеален грим

Купувате си нова козметика, прибирате се, отваряте кутийката и изхвърляте всичко допълнително – махате защитната подложка в сенките, хвърляте и апликатора, защото знаете, че четките са по-добри, отървавате се от шпатулки и лъжички в кремовете. Или поне повечето от нас правят така, нали. Стоп!

Споделяме няколко трикове в гримирането, които ще ви позволят да използвате уж ненужните продукти, като с тяхна помощ ще си спестите време, ще си създадете удобство и една идея по-привлекателна визия.

Пластичната лентичка, която покрива сенките и пудрите

Обикновено ни се пречка, затова веднага след отваряне на продукта се озовава в кошчето за боклук. Обаче именно тази защитна „подложка“ се оказва много полезна. Сещате ли се колко пъти сме си говорили кое да нанасяме първо – фон дьо тен или сенки? Защото сенките се ронят и прашецът се посипва под очите. Ако вече сте нанесли фон дьо тена, може да спасите положението, като се възползвате именно от това прозрачно „капаче“ – сложете го под очите и всичко излишно от сенките ще попада върху него, а не върху кожата.

Шпатулките в кремовете за очи

Много често в кутийките на кремовете за околоочния контур има едни мънички шпатулки или лъжички. Те са там, за да се предпазим от попадане на бактерии в крема и предизвикване на раздразнения и проблеми. Добре, но да вдигнат ръка тези от нас, които честичко не ползват въпросните шпатулки! Може обаче да се възползвате от тях за нещо друго. Създайте си свой цвят червило, като смесите два различни нюанса, например някой от тези, които в крайна сметка не сте харесали на устните си. Хванете с ръка две червила и с шпатулката изтържете едновременно и от двете. След това пренесете червилата върху горната част на ръката си и смесете. Така ще си „забъркате“ свой нюанс и ще оползотворите ненужното червило.

Второто капаче на пигментите

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Дамите, които използват основно пигменти, ще оценят това. Сещате ли се как повечето „патрончета“ си имат допълнително капаче? То може да се бъде много удобно, за да си „вземете“ нужното количество, без да бъркате с четката в цялото патронче. Първо, защото не е хигиенично, второ, защото не е безкрайно удобно и винаги взимаме повече от необходимото количество и съответно често лицето ни потъва в пигмент. Разклатете добре кутийката, наведете я с капака надолу. След това отворете и си вземете с палец и показалец, подобно на мъничка палитра, второто капаче. Върху него е попаднал достатъчно прах, за да се гримирате бързо, удобно и без опасност да замърсите останалия пигмент.

Апликаторите в сенките за очи

Винаги ще подчертавам това – апликаторите не са удачен избор, ако си правите грим с два и повече цвята сенки. Първо, те не нанасят сенките равномерно, и второ, но най-важно – с апликатор не може да блендирате сенките така добре, както с четката. И ако и вие като мен не ги ползвате особено много, ясна ви е картинката. Има обаче нещо, за което може да ги използвате. Истината е, че са удобни за хващане, а връхчето им помага да си направите очна линия със сенки, при това с онзи „опушен“, размит вид, който стои толкова секси. Използвайте апликаторите за това.