4 преувеличени мита за зодия Везни

Везни е последният въздушен знак в календарната година и влиянието му върху всички нас е, може би, най-нежното.

Ако Водолеят ни насища със студени,  неземни чувства, а Близнаците ни грабват с  енергична та си лудост, сезонът на Везните ни омекотява и ни подготвя да се смесим с тълпата и да общуваме.

Разбира се, това не означава, че Везните са напълно пощадени от някои доста неприятни стереотипи на знака им.

Подобно на Ким Кардашиан, която е Везни, този знак често се характеризира като повърхностен, флиртаджийски и почти нищо повече. Разбира се, ако сте прекарали повече от пет минути с някоя Везна , вече знаете, че те са нещо доста повече.

Тук сме събрали и опровергаваме четири от най-лошите предположения, които хората правят за Везните.

1. Те предизвикват само драми

Везните може да изглеждат, сякаш са привлечени от цялата драма и скандали в радиус от пет километра, но е сигурно, че те не ги търсят активно ( поне повечето пъти). По-често, Везните са въвлечени в конфликт, тъй като те се опитват по всякакъв начин да го избегнат. Представлявани от Везните на Справедливостта, тази зодия не обича нищо повече от баланса и мира, тези хора са почти алергични към конфронтацията.

Нежеланието им (ако не и категоричният отказ) да заемат страна от страх да не наранят някого, може да доведе до спор.Вашият приятел Везни може да не е най-добрият човек, с когото да обсъдите проблема, но Везните са по – щастливи да празнуват с вас, когато постигнете разрешение на проблема.

2. Те са безсрамни флиртаджии.

Нека да бъдем честни: Невероятно лесно е да бъдем омаяни от  магията на Везните и техните комуникационни умения.Безгрижно очарователни, те могат да направят дори най-дребните разговори интимни – но това е същото очарование, което има тенденция да ги затруднява и да ги вкарва в беля. Дори и да разговарят с някой от общ, платоничен интерес, игривата природа на Везните може да ги изкара истински флиртаджии.

И тъй като въздушните знаци рядко ревнуват, те не виждат нищо лошо да опознаят някого чрез малко намеци.Просто имайте предвид, че това е начинът, по който те се социализират – и това не би трябвало да окаже голямо влияние върху връзките ви с Везна.

3. Те са повърхностни

Ще излъжем, ако кажем, че външният вид изобщо не е от значение за Везните: Те нямат нищо против да изпъкват сред тълпата и обичат да са на върха на модните тенденции.Везните се стремят да изглеждат достъпни, което означава, че отделят малко повече време да се облекат и да декорират къщата си – как иначе биха могли да разширят своя нарастващ социален кръг?

Но това не означава, че те ще ви отхвърлят, ако носите риза с петно на следващото парти. Те са щастливи да са с вас заради историите, които разказвате, а не заради това, което носите (забележка, ако имате чувството, че вашият приятел Везна е инвестирал малко прекалено във външния си вид, това е, нещо което трябва да му кажете).

4. Те очакват твърде много.

Ако приятелят ви Везна винаги изглежда разочарован от нещо, това е така, защото някои от тях са прекалено романтични, прекалено оптимистични за суровата реалност на този свят.Те вярват, че тъй като те преминават през живота с ясно и точно чувство за правилно и погрешно, всички останали трябва да се съобразяват със силни морални ценности. Разбира се, понякога се чувствате като че ли сте ги разочаровал. Ако везните във вашия живот изискват несправедлив набор от стандарти, внимателно им напомнете, че не е нужно да бъдат съдии и жури през цялото време. Ако искате вярвайте или недейте, но те може да приветстват поканата да изпуснат малко пара.

Източник: beu.bg