4 съвета как да разбирате жените по-добре

Ефективната комуникация не винаги е толкова лесна. Някои мъже вярват, че комуникират правилно с жена си, но всъщност не е така.

Всъщност, много хора се провалят, когато искат да комуникират ефективно и не говоря само за мъжете. Мисля обаче, че повечето мъже имат грешна представа и разбиране към това как жените комуникират, затова ще ви поясня.

Ето четири начина как да разбирате женския мозък по-добре:

1. Слушайте ги

В случай, че не се считате за „активен слушател“, значи най-вероятно не сте толкова добри в комуникацията, колкото си мислите.

Разбирам, че може да загубите търпение по средата на разговора, но ако ви казват нещо, значи е важно за тях. Ако слушате само нещата, които ви интересуват – това е грешка.

Никой не обича да се повтаря отново и отново и започва да става дразнещо, когато избирате какво да слушате и какво не. Каквото и да правите, знайте че никой не обича селективните слушатели и обръщайте внимание на всичко, което казват!

2. Не винаги искат директни отговори

Когато искат да дискутират дадени неща, те не винаги искат директни отговори от вас. Всичко се свежда до това, че те искат да имат някои на който да мрънкат, някой който да ги разбере, изслуша и поговори с тях. Това, което също трябва да знаете е, че тези разговори никога не са спонтанни и са внимателно премислени.

3. Не са директни

Жените, за разлика от мъжете, винаги увъртат докато стигнат до нещото, което наистина искат да кажат. Не ги пришпорвайте, защото това няма да ви помогне. Това не е негативно нещо, а по-скоро позитивно, защото по този начин те внимателно обмислят нещата, които искат да кажат.

Понякога обаче те очакват, че мъжете магически ще прочетат мислите им и ще знаят какво си мислят. В случай, че постоянно ви казва, че не иска огърлицата, шансовете са, че си умира да я има.

4. „Нищо“ всъщност не значи „Нищо!“

Всички знаем, че когато я попитате какво има и тя ви отговори „нищо“, значи ВСИЧКО не е наред. Мъже, точно в тази ситуация влизат уменията ви в комуникацията.

През повечето време, жените не вярват, че наистина ги слушате и това се дължи на факта, че много мъже не дават никакви вербални знаци, за да го потвърдят.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

„Добре съм“ e код за „Трябва да знаеш защо съм разстроена и ако не знаеш – лошо!“

Винаги й давайте опцията да дискутирате какво я тревожи. Като правите това, вие показвате, че искате да проведете разговор с нея и се интересувате от нейните чувства.

Ако имате време за любимия си спорт, да прекарвате време с приятели или да гледате любимото си шоу, значи имате и време да проведете смислен разговор. Знайте, че в света на жените „не“ значи „да“, „може би“ значи „да“ и „да“ значи „да“.

В края на краищата не може да й прочетете мислите, затова не се и опитвайте. Търпението и практиката е това, което дефинира здравословната и ефективна комуникация между двама човека.