4 цвята, които ни подмладяват

Ако да ни бъде удобно е първото нещо, за което гледаме, когато си избираме дрехи, в никакъв случай не трябва да пренебрегваме и друг фактор – как изглеждаме в определени цветове.

Един от най-ефективните начини да постигнем визуално подмладяване е да подберем правилните тонове, които да прикрият несъвършенствата и да подчертаят предимствата не само на нашата фигура, но и на лицето ни

Имайте предвид, че с всяка година косата и лицето ни променят своя тон и ще дойде момент, в който старите цветове няма да вършат същата работа.

За целта сме селектирали за вас топ 4 на цветовете, които универсално можете да използвате като средство за подмладяване.

1. Тюркоаз

Тюркоазът е един от цветовете, които вадят блясъка на лицето на всеки тон. Има много варианти на този цвят и те обикновено варират в по-зелена или по-синя гама. Ако имате светла кожа, поставете плата върху ръцете и погледнете вените си – ако изглеждат сини или зеленикави, изберете си друг нюанс на тюркоазено. Ако имате кожа, клоняща към по-тъмните тонове, всеки тюркоазен цвят ще ви стои добре.

2. Виолетов неон

Жените, особено тези, които имат по-светла кожа, трябва да заменят пастелното розово за червен виолет. Този наситен и богат цвят подмладява изключително много дамите и ги кара да изглеждат много по-сияйни.

3. Новото черно

Наситеният нюанс на черно често изглежда доста сурово на фона на меките тонове на зрялата кожа. С този цвят можете да подчертаете бръчките и фините линии, както и тъмните кръгове под очите. Ако трудно се отказвате от тъмните нюанси, опитайте по-скоро сиво, тъмни пигменти в синьото или друг, по-дълбок цвят. Ще откриете съществена разлика още на пръв поглед.

4. Синьо с докосване на лилаво

Този специфичен цвят често се бърка със сиво, но основната разлика е, че е една идея по-мек заради нотките на лилав или виолетов. Косата и кожата остаряват, но нюансите със синя основа подмладяват всеки тип кожа във всяка възраст. Освен това, значителното „стопляне“, което получавате от този нюанс, няма шанс да остане незабелязано.