4 знака, че той си има друга

Истината е, че измамниците в много малко случаи са хващани в крачка, защото повечето се справят отлично в прикриването на следите си.

Според Ивон Филър, ръководител на клиника в Лондон, занимаваща се с проблемите с връзките и отношенията между партньорите, има четири скрити знака, които издават изневеряваща ви половинка. „Ако сте забелязали, че вашият партньор прави две или повече от изброените по-долу неща, имате причина за безпокойство, защото може да не става въпрос за еднократна изневяра, а за продължителна афера“, казва Филър пред Independent.

По-голяма сексуалност
„Откриваме, че доста от нашите клиенти стават прекалено привързани към партньорите си, когато „палуват извън дома“, споделя Филър. Специализираният съветник в областта на изневярата обяснява, че това обикновено се дължи на комбинация от вина и обновен сексуален интерес, катализиран от нелепия „страничен“ опит, породен от изневярата.

По-заинтересовани
Сигурно подозирате, че партньор, който изневерява, ще иска да се ангажира по-малко с вас, но Филър обяснява, че е точно обратното. „Става прекалено заинтересован от вас“, казва специалистът. „Искат да знаят всичко, което правите, и то с подробности. Колкото повече говорите, толкова по-малко те трябва да го правят. Колкото по-малко говорят, толкова по-малки шансове има да се изпуснат.“ Изкуството на разговора позволява на прелюбодейците да държат „единия си крак в брачния лагер“, като акцентират на интереса към живота на партньора им“, предупреждава Филър. Често в подобни случаи има вероятност да разпитват за хобита или теми, за които никога преди не са проявили интерес.

Нови неочаквани занимания
Противоречивите „бизнес пътувания“ и „късни нощи в офиса“ изглеждат като очевидни провинения, но предвид гъвкавата програма на работа на повечето хора, такива предупредителни знаци са по-скоро клишета – начинът и мястото, където работим, са се променили много през последните 10 години. Филър предупреждава по-скоро да се оглеждате и да се тревожите за дейности, които са извън обичайната ежедневна практика. „Една от нашите клиентки тази година стана подозрителна, когато съпругът ѝ неестествено се заинтересува да върши работа за училищния отбор на детето им – нещо, от което се измъквал от години. Прибавете това към желанието му да работи вкъщи повече (особено когато жена му е извън дома). Съпругата му не се изненада особено, когато разбира, че той има връзка с друга майка от училище“.

Без ангажименти у дома
„Не търсете повод в необясними разходи за скъпи ресторанти и подаръци“, обяснява Филър. „Един от знаците за афера на партньора ви може да е нежеланието да се ангажира финансово с дългосрочни планове.“ „Много от клиентите, които подозират партньорите си, са притеснени, защото половинките им отказват да обсъждат съвместни бъдещи планове, не искат да се ангажират с големите неща като преустройството на таванското помещение, нямат желание да платят за почивка и т.н.“ „В такива случаи се установи, че партньорите наистина им изневеряват системно и имат странична връзка. И това е причината да не искат да се ангажират с дела за дома и семейството“, заключва Филър.