5 козметични грешки, които е време да спрете да допускате

Ритуалите за красота са известни от хилядолетия. Поддържането на красотата отнема значителна част от деня на всяка жена, която има нужда от помощници в лицето на козметичните продукти и аксесоари.

Знаем ли обаче, дали правим всичко както трябва, когато искаме да подчертаем красотата си?

Ето няколко козметични грешки, които всяка жена допуска и трябва да спре:

Разреждате лаковете си с лакочистител

Това е голяма грешка, която всички дами допускат. Проблемът идва от там, че лакочистителят разгражда лака (все пак за това е създаден). Така малко по малко лаковете се развалят и маникюрът никога не е траен. Вместо лакочистител, използвайте специален продукт за разреждане.

Молив за устни само в краищата

Очертаването на устните е отживелица, която е време да забравите. Вместо това очертайте и запълнете устните си с молив за матов ефект и повече дълготрайност.

Нанасяте грешния нюанс коректор

Може да изглежда, че прилагането на по-светъл тон коректор има смисъл, но в действителност това просто привлича вниманието към онова, което се опитвате да скриете. Съчетайте коректора си с основата, която трябва да съответства на естествения тон на кожата ви.

Нанасяте грима си на грешната светлина

Може да ви се стори странно да се гримирате на терасата, но това е най-хубавото място за това. Винаги използвайте силната дневна светлина, за да видите най-добре къде е необходимо да сложите още малко. Ако се гримирате в затъмнена стая, то най-вероятно, когато излезете на светло ще видите куп грешки, допуснати само и единствено заради светлината… Не си струва, нали?

Не почиствате четките си

Да, всички ние го допускаме… Дори повечето гримьори признават, че процесът на почистване на четките, който отнема много време, е най-малко любимата им част от работата. Но дори и да не ви е грижа, че четките ви са мръсни, не забравяйте, че те засягат и поставянето на грима. Не само, че цветовете ще бъдат смесени, но и прецизната техника би станала по-сложна – косъмчетата вече са претоварени с пигмент, а това може да се окаже сериозен проблем. Замислете се и за последиците върху кожата си…

Източник:  Dama.bg