5 начина, с които ще успокоим кожните раздразнения и алергии

Всеки, който е с чувствителна кожа знае мъчението, което тя причинява. Да, привидно няма несъвършенства, мека и нежна е, но грижите, които се налага да полагаме за нея, са трудни и доста често досадни.

Дори и тези, които не страдат от подобен проблем, без съмнение са имали случаи на внезапен кожен обрив или зачервяване. Те се проявяват особено силно при смяната на сезоните – именно това ни предстои и сега. По тази причина ви предлагаме ви няколко варианта, с които да омекотите симптомите и да помогнете на кожата за нейното по-бързо възстановяване.

#Термална вода

Това на практика е обогатена с микроелементи и соли вода. Ще познаете качествената по леко соления й вкус. Напръскайте кожата си, оставете да действа за около минута, а след това излишното количество попийте с мека кърпа, но без да търкате. Ще усетите мигновено успокоение и видимо подобрение само след неколкократна употреба.

#Пантенол

Служи при изгаряния и повърхностни наранявания, като подобрява свойствата за регенерация на кожата ни. Освен това хидратира по нежен начин, а съставът му е чист – нищо, което може допълнително да възпали и без това чувствителната ни кожа.

#Мицеларна вода

Със сигурност или я ползвате, или сте я ползвали, или сте я чували. Ако за вас са валидни първите два варианта, то знаете нейното действие върху кожата на лицето, както и мигновеното успокоение, което тя ни дава. Внимавайте с формулите – има такива, които са създадени за проблемна кожа, следователно в състава си съдържат изсушаващи продукти, което е пагубно за алергията. Изберете такава, предназначена за бебета или за чувствителна кожа.

#Алое вера

Това растение притежава противовъзпалително, антибактериално и противогъбично действие. Един от няколкото природни продукта, които помагат истински в борбата с чувствителната кожа и кожните раздразнения.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

#Кокосово масло

Ако имате 10 проблема, то кокосовото масло е решение за 9 от тях. И оставяме един, но прост,о за да се презастраховаме. На практика панацея, то действа чудотворно – успокоява, хидратира, а съставът му е абсолютно чист, просто защото… ами, то е кокосово масло. Също има противовъзпалително действие.