5 Поведения, които показват, че флиртуват с теб, според науката

„Д-р Албърт Мехрабан, автор на „Тихи послания“, провежда няколко проучвания за невербалната комуникация.

Той установил, че 7% от всяко послание се изразява чрез думи, 38% чрез определени вокални елементи и 55% чрез невербални елементи (изражение на лицето, жестове, поза и т.н.)

 

 Невербалната група

Изучаването на човешкото поведение е сложно начинание. То е сложно, защото, ние сме сложни.

Човешкият мозък се счита за „най-сложната структура в познатата вселена“ от много учени. Всеки мозък съдържа милиарди клетки и неизмерим брой връзки, има причина, поради която някои от най-блестящите умове на историята са изминали стотици години, за да обяснят всичко за този орган,който тежи само 3 килограма.

Сега знаем, че връзката между ума и тялото е нещо реално. Интерактивността между мозъка, ума и тялото не може да бъде отделена повече от тази на компютър, мишка, клавиатура или монитор. Просто не могат да функционират едно без друго.

Както и да е…

Какво да кажем за езика на тялото?

По-конкретно, какво ще кажете за невербалната комуникация? Вероятно сте чували старата аксиома „93% от цялата комуникация е невербална“.

Кое е важно да се разбере – и може да се каже със сигурност – е, че повечето човешки комуникации са невербални. Невербалната група, независима академична и изследователска група, която се фокусира върху невербалната комуникация, казва, че тя, включително и езика на тялото, е най-важният аспект от комуникацията.

Какво общо има това с флиртуването?

Всичко

Ето един пример: сладко момче или момиче често идва до бюрото ви и ви се усмихва. Това означава ли, че е привлечено от вас? Може би; е просто приятен човек.

Трябва да проверим.Освен това трябва да имаме основно разбиране за това как мозъкът и тялото работят заедно;

Знаци за флирт

В съответствие с темата на въведението, ще ви запознаем с някои научни факти.

Изследователи от Университета в Канзас откриват пет основни типа флирт: физически, игрив, учтив, искрен и традиционен. Интересното е, че в нито един от петте типа няма значителни разлики между половете. Жените обаче постигат по-високи резултати във всички стилове, освен в игривия.

Ето пет вида флирт (както и някои потенциални знаци, че някой флиртува с вас)

1. Физически

Както подсказва името, физическото флиртуване е свързано с контакта. Това е и най-популярният тип флирт сред жените. Според  Джефри Хол, главният автор на изследването, за тях е най-вероятно да отидат сами в някой бар или клуб, за да намерят потенциален партньор.

Потенциални признаци: Докосване / триене на ръцете, седене или стоене в близост, навеждане (към обекта) по време на разговор.

2. Игрив

Този тип хора  виждат флирта като игра, като безобидно забавление. Те забравят за предпазливостта и просто проявяват интерес – и често към много хора. Мъжете и жените използват този флирт еднакво. Екстровертите, разбира се, се чувстват по-комфортно с този подход.

Потенциални знаци: Физическо докосване, липса на внимание, стрелкащ поглед / по време на или извън разговора.

3. Учтив

Учтивият флирт води до комбинация от комплименти, изтънченост и дистанцирано/неподходящо поведение. Интровертите доминират в тази група, докато тя е на четвърто място сред екстровертите.

Учтивите флиртаджии също така използват подходящи маниери и благоприличие. Освен ако не поддържате огъня с учтив флирт или просто споделяте учтиви подходи на флирт, вероятно това ще бъде една безметежна среща!

Потенциални признаци: Срамежливост, последвана от внезапно внимание, различни социални тънкости, приближава се по-близо по време на разговора, нарастваща откритост в думите и езика на тялото.

4. Искрен

Искрените флиртаджии “ приемат“  изявлението „Показването на искрения интерес е най-добрият начин да дадете на някой да разбере, че се интересувате от него“. Те възприемат по-сериозен подход към флиртуването, отколкото физически и игриви закачки, и са с малко по-открит подход, отколкото учтивия тип. Ако те харесват, ще знаете; ако не, ще разберете.

Потенциални признаци: Силен контакт с очите, активно слушане, внезапна игривост.

5. Традиционен

Традиционните флиртаджии ще се съгласят с изявлението „Мъжете трябва да направят първия ход“. Ако  отивате на първа среща с традиционалист, вероятно няма да отидете на бар или в клуб. Традиционните флиртаджии, както и с искрения тип, твърдо вярват в опознаването на някого и до постигането на целта.

Потенциални признаци: Сериозно отношение, добър контакт с очите, „случайно докосване“, уважаващо границите.