5 причини партньорът ви да не прави секс с вас

Наслаждавайте се на повече секс в брака си

Казва ли ви вашият съпруг „не тази вечер скъпа”, малко по-често от обикновено? Трудно е да не се почувствате отхвърлени, но причината не е задължително, че мъжът ви е загубил привличането си към вас. Научете малко повече защо той не е в настроение , какви може да са най-често срещаните причини и какво можете да направите, за да ги отстраните.

1. Той иска да се отпусне след дълъг и уморителен ден.

Ако той отстъпва към своята „мъжка пещера”, това би могло да се създаде модел на дискомуникация, според д-р Дебра Касталдо експерт във връзките и директор на Център за двойки в Мидланд парк. Той може би не осъзнава, че му липсвате, така че кажете му го. Опитайте отдалеч: „ Имам чувството, че прекарваме вечерите и свободното си време поотделно. Знам, че искаш да почиваш, но ми липсва да сме заедно. Може би можем да направим нещо релаксиращо заедно.” Предлага д-р Касталдо. Намерете някакво забавление приятно и за двамата, независимо дали е пиене на вино, четене един до друг в леглото, намерете ново любимо телевизионно предаване. Постигнете ли веднъж взаимност, винаги има възможност за интимност., казва Касталдо.

2. Той си спомня и се притеснява от децата.

Много родители имат блестящ сексуален живот, но някои съпрузи имат проблем да си представят жените си като сексуални същества , след като веднъж станат майки, според Лори Уотсън, сексуален терапевт и автор на „ Искам секс отново”. Още един унищожител на либидо – поставянето на децата , а не на съпругата в центъра на семейството, казва Чарлз Орландо, експерт по връзките и автор на серията „ Проблемът на жената е….мъжът”. Изчистете от спалнята си грижите и мислите за децата. Махнете играчките, снимките, дори прането им. И ако децата висят в стаята ви, когато искате да сте сами кажете им: „Това е времето, което на мама и тати прекарват заедно.” , съветва Уотсън.

3. Той иска да играе видео игри или да гледа спортни програми.

Разговорите „очи в очи”, както жените обикновено обичат, не са природа на мъжете, казва Уотсън. Мъжът ви може да се пристрасти към света на Warcraft или да гледа мач с момчетата, защото не му се налага емоционална „инвестиция”. За да го отдалечите от екрана, направете си уговорка кои вечери ще сте заедно, казва д-р Касталдо. „Не уикендите и вечерите правят брака. Крепят го уговорките между съпрузите, кое е приемливо и кое не в ежедневния живот.”

4. Идва онова време в месеца…

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Някои мъже имат неприязън към месечния цикъл на жена си, казва Орландо, други не предполагат, че не бихте се въвлекли в подобна усложнена операция. Но ако покачващите се хормони по време на менструация скочат значително, известете съпруга си. „Може да се окаже невероятно преживяване!” според Уотсън, независимо от жертването на една , две кърпи повече. Ако той все още се колебае или е подозрителен, предложете използването на презерватив или се занимайте с дейности, които не включват сношение.

5. Той би искал сексът да е по-спонтанен.

Помните ли времето, когато сексът се случваше и в кухнята просто ей така? Е , не е лесно да се поддържа тази спонтанност, когато ангажиментите и грижите нарастват. Избягвайте обаче сексът да попада в листата „какво трябва да направя днес”. Вместо това, планирайте секса в съзнанието си, казва Уотсън.„Очакването прави преживяването още по-пълно.” Но не го допускайте да надникне във вашия план за съблазняване. „Когато се върне от работа , се облечете така , както сте се обличали на първите ви срещи и наблюдавайте как спонтанността се възвръща.” Казва Орландо. Друго, което можете да пробвате – изпратете децата при бабата за през нощта, или вечеря и филм, последвани от нощ в хотел.