5 причини, за да не спите в едно легло с половинката си

Според учените, най-много двойки се карат, защото делят едно легло. Ново проучване е открило, че 29% от хората, които страдат от недоспиване го приписват на партньорите си.

Не само, че прекъснатия сън води до екстремно дразнеща сутрин, но и предишни проучвания показват, че може да доведе до увеличен риск от депресия, болести на сърцето, сърдечни удари и дори самоубийствени мисли.

В случай, че все още споделяте едно легло с вашата половинка или пък той/тя преспива често при вас, ето и пет основателни причини да му/й откажете:

1. Вашата половинка хърка нетърпимо силно

Когато спя трябва да е тихо. Шумен климатик може да ме държи буден или пък ако има включен телевизор мога да се въртя с часове без да заспя. В случай, че хъркането на половинката ви може да ви събуди от дълбок сън значи, че е по-добре да спите сами.

Ако не можете да издържите и дори една вечер без да сте до него/нея, може би ще трябва да се запасите с тапи за уши възможно най-скоро.

2. Крадат завивките

Имало е много случаи в които съм бил в леглото с приятелката си само за да се събудя и да осъзная, че съм бил отвит цяла нощ. Ако не искате това да ви се случи – изпратете го/я на другото легло.

3. Говорят и се движат насън

В случай, че вашата половинка говори или се движи насън – време е да отделите леглата. Не говоря за леко мърморене или тихи звуци – говоря за звуци, които могат да ви събудят и са придружени от ритници и въртене в леглото всяка вечер.

4. Прекалено са топли

Благодарен съм за това през зимните месеци, но не обичам и стаята ми да става толкова топла и да се чувствам сякаш кожата ми се разтапя. Топлият партньор не го прави по добре, когато се опитвам да спя, а тялото й е като радиатор.

Не стига, че се потя достатъчно, но представете си какво става, ако смесите вашата топлина и на човека до вас… не е красива гледка!

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

5. Заемат цялото легло

Когато се чувствам зле има големи шансове да ме намерите разпънат като морска звезда в опити да заема и последното място и тишина, които мога да получа. Ако искам да вкарам и втори човек в действието, комфортният ми едноместен царствен матрак става двуместен затвор.

В случай, че обичате да се „движите свободно“ в собственото си легло, без да се страхувате, че ще ударите с лакът половинката си през нощта – може би е по-добре да спите сами.

Всичките тези неща не значат, че вече никога половинката ви не може да спи с вас. Не, просто направете място за прегръдките си преди лягане!