5 съвета за красота през есента

След като есента вече се промъква, е време да премислите вашата разкрасителна рутина.

Нека го приемем – лятото мина и много от нас избират да занемарят някогашната детайлна рутина.

Колкото по-студено става, толкова повече се присламчваме към пластове пуловери, чорапогащници, ботуши, шапки и ръкавици. Сякаш се привличаме към една заблудена сигурност за красота и много от нас избират да пренебрегнат частите от тялото, които вече няма да са на показ.

Освен това, слънцето, пясъкът, сърфингът и партитата, са оставили най-добрите ни черти в не толкова добър вид. Това не трябва да е така – особено когато нуждата да се разкрасим ни застигне в тези есенни дни.

Ние направихме компилация със съвети, които ще ви помогнат да направите преход към студените дни, и в същото време да останете красиви.

1. Груба кожа

Ако сте били непослушни през летния сезон, шансовете ви да имате груба на пипане кожа са големи. Помислете за козметик или домашна маска за лице, последвана от интензивно хидратиране на кожата. Това, също така, ще ви помогне да изчистите слънцезащитното масло и потта насъбрали се във вашите пори през лятото. Най-важното, е да не забравяте да сте винаги хидратирани; дори и да не чувствате жажда, вашето тяло все пак има нужда от хидратация, така че дръжте бутилката с вода наблизо.

2. Изкуствен тен

Направете крачка назад от изкуствения тен; оставете кутийката или крема! През последните няколко месеца, сте слагали слоеве от това нещо, било то мажейки или пръскайки върху цялото си тяло. Време е да приемете кожата си и нейния натурален блясък и да се детоксикирате. Може да намерите продукти за тази цел по козметичните магазини, така че действайте! Друг начин, да се справите с проблема е с бебешко олио и гъба за баня – търкайте, докато не свалите и последната следа от изкуствения тен.

3. Груби стъпала

Не се и съмнявам, че красивите ви летни сандали и джапанки са имали тежка тренировка тази година. Може би ще изберете да забравите за педикюра и салона за красота и да предпочетете така обичаните вълнени чорапи и ботуши, но не забравяйте специалното събитие, което е зад ъгъла. Вместо да криете и да се срамувате от стъпалата си, инвестирайте в пемза и да я ползвайте след всеки душ, за да свалите мъртвата кожа. Намажете се и с хидратиращ, преди да скочите в леглото, за да осигурите прекрасен вид на вашите крака и стъпала.

4. Сухи устни

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Инвестирайте в хидратиращ балсам, който ще държи устните ви меки и хидратирани през идните месеци. Имайте предвид, че дори да мирише хубаво и да изглежда добре, един балсам може да не е най-добрият продукт за вас. Хитър начин да се грижите за устните си е да потъркате нежно паста за зъби върху тях, докато си миете зъбите сутрин. Това ще спомогне за регенерирането на клетките и ще премахне мъртвата кожа.

5. Обезцветена коса

Солената вода и хлорът от летните дни, а също така и грубите лъчи на слънцето, може би са оставили косата ви суха и крехка. Сега е времето да решите проблема – преди студените дни и ветрове да се докопат до вашата коса. Направете обстойна терапия на вашата коса с балсам за коса, маска или масло. Също така, цветът на косата ви също може да се е променил. Брюнетките може да са загубили блясъка си, а пък блондинките да съжаляват за целунатите от слънцето кичури. Опитайте да подновите цвета на косата си с посещение при вашия фризьор.