5 тайни начина да отслабнеш (без дори да разбереш, че сваляш калории!)

1. Направете си шопинг лист и се придържайте към него.

Ако пазарувате със списък е много по-малко вероятно да правите импулсивни покупки и да се влияете от всичко, което се предлага на пазара.

Без списък, купувачите прекарват 60 до 80 процента от времето си в лутане насам натам по коридорите безцелно. Това означава повече изхарчени пари и по- голяма склонност към пазаруване на нездравословни храни.

2. Всеки ден пийте толкова литра, колкото е половината от теглото ви измерено в течност.

Повечето от нас не пият достатъчно вода, а пиенето на повече вода е доказано, че повишава метаболизма и може да помогне да намалите безсмисленото хранене.

Ако тежите 150 паунда (ок. 68 кг), трябва да пиете 75 унции (приблизително 2200 грама) вода на ден.

3. Ако гледате телевизия, използвайте рекордера и си запишете предавания или филми не повече от час, два на ден.

Програмирайте го и го гледайте по-късно, така че да може да пропуснете цялата реклама на храни и напитки, която е доказано, че стимулира области на мозъка, които ни карат да желаем излишни храни.

4. Когато приготвяте тестени ястия или гювечи, добавете допълнително зеленчуци към ястието.

И ако една рецепта включва зеленчуци, удвоете количеството. Запълването на обема на ястията със зеленчуци е доказан начин за увеличаване на хранителния коефициент на вашата храна.

Изследвания на Пен Стейт (Penn State) показват, че тази техника помага на потребителите да намалят 150 калории от основната си храна.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

5. Размерът има значение.

Знаете ли какво казват за големите чинии … голяма талия! В последните 20 години, чиниите са увеличили диаметъра си на около 30 см , в сравнение с 25 сантиметра в миналото.

Това е лоша новина за 54% от американците, които признават, че обират чиниите си докрай, когато се хранят. Изследванията показват, че порциите изглеждат по-малки в по-голяма чиния и обратно – по големи в по-малки чинии. (Същото важи и за купите).

Яжте от малки чинии и купички и изследването показва, че вие естествено ще намалите приема на калории. Стремете се да ползвате купи, които имат вместимост не повече от 1 чаша за чай и половина, и чинии, които са с диаметър не по-голям от 25 см. Аз използвам 17 см чини и купи за салата, с вместимост 1 ½ чаши в къщата си за всички ястия и закуски.