Допълнете вашето основно мексиканско предястие с тази ужасяващо вкусна рецепта от слоеве пържен боб с салса, сирене и домашно гуакамоле, а след това го украсете с мрежа от заквасена сметана.
Слоят от боб: 2 консерви варен или пържен черен или шарен боб се намачква. Смесете с ¼ връзка магданоз, 2 супени лъжици сок от лайм, 1 лъжица люто мексиканско чили на прах, 1 чаена лъжичка смлян чесън, 3 ситно нарязяни малки домата. Оформете сместа в кръг с помощта на шпатула. Подредете доматени филийки около ръба на бобения слой.
Направете среден слой от салса : Прецедете салсата в цедка, за да се отървете от излишния сок. Разстелете над бобената смес, така че тя да се вижда. Поръсете сиренето (настърган микс от мексиканско сирене) над салсата.
Направете пласт гуакамоле: Разрежете четири меки плодове от авокадо наполовина; Вземете авокадото отстранете костилките и люспата, сложете в средно голяма купа , добавете 3 суп. лъжици лимонов сок, 2 глави смлян червен лук, 2 ситно нарязани чили люти чушки и сол, бъркайте докато стане сравнително гладка каша. Сложете отгоре слой от лъжица, две крема сирене и разстелете.
Паяжина:
От 1 гр. заквасена сметана с намалено съдържание на мазнини.
Сервира се с царевица и тортила чипс. Украса: от пластмасова играчка паяк.