6 причини да попадаме все на грешния мъж

Колкото и да се мъчите да откриете своята благоверна половинка в живота, мечтания принц на бял кон, уви, все попадате на… жаби.

Чудите се защо непрекъснато удряте на камък и всеки нов партньор, успял да развълнува сърцето ви, се оказва… погрешния.

Добрата новина е, че можете да разберете защо интимният ви живот се е превърнал в една нескончаема поредица от несполучливи връзки. Според психолозите съществуват 6 основни причини за това:

1. Имате ниско самочувствие

Експертите са категорични, че в много случаи жените попадат на погрешните мъже, именно защото са с ниско самочувствие. Проучване на Glamour през 2014 г. разкрива, че над 50% от жените са недоволни от тялото си, а близо 80% изпитват съкрушителни чувства на разочарование, докато се гледат в огледалото.

След подобна стряскаша статистика не е изненадващо, че жените предпочитат компанията на мъже, които се държат лошо с тях, но въпреки това ги харесват. Тези мъже може и да не отговарят на техните представи за любов, може и да не им дават емоционалната подкрепа, от която имат нужда, но са привлечени от тях, именно защото същите тези господа, все пак, малко или много, са благоволили да ги удостоят с вниманието си.

Съветът на психолозите е да вярвате в себе си. Когато се харесвате и имате самочувствие, това неминуемо рефлектира върху вашето излъчване, чар и обаяние.

2. Страхувате се да бъдете сама

Друга основателна причина все да попадате на неподходящото момче е страхът ви от самотата. Перспективата да останете сами един ден, съвсем не ви допада. Представата, че може да си останете самотна стара мома, която да се радва единствено на милувките на котките си, е сериозен повод да се хвърляте в обятията на всеки мъж, проявил известен интерес към вас.

С други думи, идеята да бъдете сами със себе си е толкова травмираща и непоносима, че тъкмо тя е причината да предпочитате партньори, далеч неотговарящи на вашите интереси, възприятия, стил и начин на живот. Правите огромна грешка!

Първо, неудовлетворителната и трудна връзка може да се отрази негативно върху вашето емоционално и физическо здраве. На второ място, избирайки да живеете с грешния човек, сами се скривате от очите на подходящия партньор. Затова не допускайте в съзнанието си представи за самотата. Няма нищо по-тъжно и тягостно от това да споделиш живота си с човек, който не те заслужава.

3. Страхувате се от обвързване

Истината е, че много жени избягват сериозната връзка поради страха от нараняване. Те целенасочено саботират своите взаимоотношения, като избират мъже, с които нямат реална възможност за съвместно бъдеще, и правят това, за да не бъдат един ден отхвърлени.

Дори и да сте твърде уязвими и раними, запомнете, че без риск няма награда. Освободете страховете си и се отдайте с цялата си душа на най-красивите и нежни чувства, на които сте способни. Няма по-велико усещане от това да обичаш и да бъдеш обичан.

4. Мислите си, че можете да го промените

Не са малко и дамите, които се хвърлят в рискови връзки, само и само за да променят мъжа до себе си, да го превърнат в образа, за когото те винаги са мечтали – като се започне от начина му на обличане и навиците му на хранене, и се стигне до поведението му в обществото.

Няма по-погрешен подход в една връзка от този да се опитваш непрекъснато да променяш човека до себе си, извайвайки го по свой облик и подобие.

5. Приоритетите ви са повърхностни

Ако се чудите защо винаги попадате на грешните партньори, причина за това може да се окаже и вашата невярна представа за добри мъжки качества.

Ако акцентът от критериите ви пада например върху пълния портфейл, голямата къща и красивата външност, а качества като вярност, отговорност, уважение – отиват на втора линия, това, рано или късно, ще ви изиграе лоша шега.

По-добре се замислете какво точно искате от една връзка, помислете за личните качества на партньора си, за всичко онова, което бихте могли да преживеете заедно, благодарение именно на неговото отношение към живота, към света и към самите вас.

Експеримент: Какво ще стане, ако правите секс всеки ден Изненадващи секс съвети от мъже Пет фрази, които показват, че е време за раздяла

6. Избирате партньор със сходни с родителите ви качества

Непрекъснатият ви избор на лоши момчета може да бъде пряко свързан с възпитанието ви. Изследвания разкриват, че често пъти жените са склонни да избират партньори със сходни на родителите им черти и качества, независимо от това колко от тези качества са добри или лоши.

Достатъчно е сами да си зададете въпроси от типа на какво искате от тази връзка, какво ви дава и отнема тя, как се чувствате в компанията на този човек. Отговорите на тези и други подобни въпроси ще ви помогнат по-бързо и лесно да вземете своето вярно решение.

Източник: woman.bg