7 изрязани сцени от „Игра на тронове“, които трябва да видите

Седми сезон на „Игра на тронове“ приключи и все още не е напълно ясно кога ще видим осми сезон – дали ще е в края на 2018 г., или чак през 2019 г. Какво да правим дотогава? Да изгледаме всички сезони отново? Доста вероятно. Да (пре)прочетем книгите? Да! Да изгледаме всички клипчета с теории в YouTube? Може.

Но преди всичко това ви предлагаме едно по-бързо забавление – да видим няколко изрязани сцени, които всъщност крият ключова информация за героите и не знаем защо са били изрязани. Внимание! Предстоят спойлери за седми сезон и ако не сте го гледали, първо го направете (как така още не сте го изгледали!? Бързо поправете тази грешка!).

1. Кутрето и Варис – сезон 2

Разговорът между двамата става още по-важен след смъртта на Кутрето. Докато двамата си мерят… силите в този двубой на думи, разбираме, че Кутрето смята, че има силни съюзници, докато Варис очевидно не можел да избира приятелите си (Едард Старк и по-късно Тирион). Ние, естествено, знаем, че изборът на Варис е бил доста по-правилен. Варис предупреждава Кутрето и за проклятието, което тегне над замъка Харънхъл, чийто лорд е Белиш. Днес разговорът изглежда като предсказание за бъдещата съдба на Кутрето, който очевидно много си е повярвал.

2. Санса и Хрътката – сезон 2

Днес тази сцена ни се вижда доста странна, защото бяхме позабравили какъв гадняр беше Хрътката в началото на сериала. От друга страна, виждаме как Санса започва да добива кураж и му се опълчва. Може да се каже, че виждаме как бавно се ражда бъдещата господарка на Зимен хребет.

3. Лорас и Марджъри – сезон 2

Включваме тази сцена не само защото Марджъри ни липсва, но защото в тези кадри виждаме, че момичето вече крои следващия си ход. Докато брат ѝ е съсипан от смъртта на любовника си, който беше и съпруг на Марджъри (семейните отношения са наистина сложни в този сериал!), тя не губи време в сълзи, а мисли как да играе играта на тронове.

4. Тивин и Пайцел – сезон 3

Другите сцени може и да ги преживеем, но защо тази е била изрязана!? Тя е просто брилянтна. Може би продуцентите не са искали да ни покажат тази страна на Тивин, който е отишъл за риба, облечен като пират? Може би не са искали да ни разкрият повече за характера на Пайцел, който през цялото време се правеше на немощен старец? Наистина не знаем защо сцената е била изрязана, но се радваме, че поне имаме възможност да я видим. В нея Тивин за пореден път демонстрира своята проницателност и интелигентност (трябва да си признаем, че дядо Ланистър малко ни липсва), докато Пайцел разкрива, че той единствен е отговорен за успеха на Ланистър в кралския двор, което е доста значимо разкритие.

5. Шае и Брон – сезон 4

За всички беше малко странно, когато Шае се яви да свидетелства против Тирион в сезон 5. Нима тя не го е обичала? Може би, ако бяхме видели тази сцена, нейните мотиви щяха да ни бъдат по-ясни. В тези кадри се вижда как Тирион я отпраща (за нейно добро) и тя е много разстроена, Брон се опитва да я успокои по невероятен начин – казва ѝ, че всички богаташи са едни и същи и обичат да използват хората, а когато вече не могат да ги използват – ги захвърлят. Ако бяхме видели тази сцена, щяхме по-добре да разберем емоционалното състояние на Шае, която очевидно е взела присърце думите на Брон.

6. Олена и Мейс Тирел – сезон 5

Лейди Олена също вече ни липсва и ако вие се чувствате по същия начин, тази сцена ще ви припомни нейната хитрост и остроумие. Освен това можем да разберем и малко повече за героя Мейс, който имаше малко екранно време.

7. Сер Алисър и Тормунд – сезон 5

Още една сцена, за която не разбираме защо е изрязана. В нея Тормунд на практика предизвиква смъртта на Джон Сняг. Как ли? Като казва на сер Алисър Торн, че очевидно няма никаква власт в Черен замък именно заради Джон. Много е вероятно този разговор да подтиква Алисър към убийството на Сняг, затова ни е странно, че сцената е изрязана.
Източник: dama.bg