7 начина: Как да се справим с мазната кожа?

Мазната кожа изисква постоянни грижи, което понякога е доста трудно. Има много продукти, които се борят с лъщенето, с излишния себум, с черните точки, с разширените пори, но малко от тях имат видим ефект. Причината е, че те се борят с повърхностните белези, но не успяват да се справят с ядрото на проблема. Днес ви предлагаме няколко съвета, с които ще разгромите противника веднъж завинаги.

#Спрете да използвате продукти, съдържащи алкохол и сапун

Когато избирате дермокозметика за мазна кожа, задължително се вглеждайте в съставките, тъй като много от продуктите съдържат сапуни и алкохол, които дразнят и изсушават кожата. Заложете на почистващи продукти с нежно и хидратиращо действие за чувствителна кожа. Ако изсушаваме прекалено кожата си, то това би довело до свръхпродукция на себум и омазняване, което само по себе си предизвиква лъщене и несъвършенства. Не искаме това, нали?

#Изплаквайте лицето си с хладка вода

Измиването с гореща вода стимулира свръхотделянето на себум и води до омазняване, докато студената вода свива разширените пори, които са често срещани при смесената до мазна кожа.

#Правете си домашни маски за лице

В хладилника ви се крият много продукти, контролиращи омазняването на кожата, за които дори не подозирате. Например киселото мляко, което се бори доста добре и с разширените пори. В купичка смесете три супени лъжици от него заедно с лъжица фини овесени ядки. Разбъркайте добре, а след това нанесете на лицето си и оставете да действа за 20 минути. След това отмийте с хладка вода.

#Не прекалявайте с измиващите гелове

Вероятно доста от вас правят грешката да ги използват и сутрин, и вечер. Постоянното третиране на лицето е противопоказно при това състояние на кожата. Ограничете използването на измиващи продукти само вечер, когато премахвате грима си. Сутрин е достатъчно да облеете кожата си само със студена вода.

#Ограничете докосването на лицето с ръце

Това замърсява кожата, а срещу това тя отново се противопоставя с прекомерно отделяне на себум. След като няколко пъти си го наложите съзнателно, няма да разберете кога точно сте успели да научите новия урок.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

#Колкото повече, толкова повече

Много обичаме максимата на Мечо Пух. Тук тя също важи с пълна сила. Колкото по-агресивни продукти използвате, толкова повече кожата ви ще се омазнява. Нещо като „Каквото повикало, такова се обадило“, но пречупено под някаква биохимична призма.

#Мазната кожа има нужда от хидратиране 

Ако кожата ви е мазна, но не страдате от акне, не залагайте на продукти против тежки несъвършенства. Обикновено подобни кремове съдържат прекалено много изсушаващи съставки, които се справят на повърхностно ниво, но в дълбочина имат силен дехидратиращ ефект върху кожата.