7 причини сексът да боли, размерът не е сред тях

Сексът би трябвало да е вълнуващо и много приятно изживяване за жената. Оргазмът обаче може да бъде заменен от болка. Ето и причините за това:

7 причини сексът да боли, размерът не е сред тях

1. Имате уринална инфекция
Инфекциите на уринарния тракт могат да доведат до неудобен и болезнен секс. Консултирайте се с лекар, в случай че имате такава. Също така пийте много вода.

2. Липса на достатъчно лубрикация
Да, вагината ви произвежда лубрикация при възбуда, но при някои жени тя е в по-малки количества. В някои случаи дори никаква. Ако по време на проникване няма достатъчно лубрикация, сексът може да е доста болезнен за дамата. Добрата новина е, че на пазара има десетки видове лубриканти за целта.

3. Враснали косми
Лошата коламаска може да доведе до неприятни подутини и болка при триене. Ако имате подкожни косми в областта на интимните части, по-добре изчакайте възпалението да премине преди да правите секс.

4. Неподходящи секс пози
Кама сутра е доста креативно четиво откъм секс пози, но повечето са достойни за акробат и никак не са удобни. Така че не прекалявайте с експериментите!

5. Наскоро сте родили
Жените, които са родили наскоро, трябва да изчакат определен период от време преди да правят секс.

6. Имате някаква болест, предавана по полов път
Ако имате няколко партньори в секса, трябва да се тествате отново и отново. Имайте предвид, че сте подложени на по-голям риск към гъбични инфекции и болезнен херпес.

7. Не сте правили секс от известно време
Обикновено след „суша: първият, че дори и вторият секс са леко болезнени. Нормално е.