8 неща, за които ще съжаляваш на 30

Възрастните хора винаги са казвали „Не питай старило, питай патило“. Наистина, надали има по-добър начин да научиш някакъв житейски урок от това сам да го преживееш…

Въпреки това, днес ще ви дадем няколко ценни съвета за „зрелия“ живот, независимо дали вече сте навършили 30 или просто наближавате заветната възраст. Ето кои са нещата, за които почти всеки човек над 30 най-често съжалява.

1. Не си прекарал достатъчно време с роднините си

Когато стигнеш тази възраст, все повече започваш да оценяваш семейството като ценност. В един момент се замисляш, че почти не знаеш с какво се е занимавала баба ти на времето… Едно кафе, приятна разходка или просто телефонен разговор с майка ти, баща ти или някой братовчед ще те накарат да се чувстваш сигурен и спокоен, че винаги ще има някой до теб – семейството!

2. Поставял си работата на първо място.

20-те години са чудесен период за градене на кариера! Но когато станеш на 30 осъзнаваш, че хората са много по-ценни от всички заплати, повишения и похвали на работното място.

3. Губил си време за негативни хора.

Повярвайте, негативните хора няма да изчезнат от живота ви като с магическа пръчица, щом навършите 30. Време е да направите „чистка“ в живота си – колкото по-рано, толкова по-добре! 

4. Мислил си, че хората на 30 са стари.

Едва, когато ги навършиш, ще осъзнаеш в каква заблуда си живял. Хората на 30 са същите като тези на 25 – всъщност, всичко зависи от силата на духа, но определено не си мисли, че си стар за нещо, само защото духна толкова свещички на тортата.

5. Не си поставял себе си на първо място.

Връзките са сложно нещо – даваш всичко от себе си, само за да бъдеш с даден човек. Знаеш ли какво? Не си заслужава! Бъди естествен, не прави компромиси със себе си, ако не се чувстваш добре по този начин и всичко рано или късно ще се нареди.

6. Не сте се грижили за тялото си.

Ще забележите, че с всяка изминала година е все по-трудно да отслабнете, сякаш тялото ви просто не ви слуша. И съвсем нормално, метаболизмът ви отдавна не работи като на 23-годишен човек. Това, което можете да направите за добрата си форма, е да започнете да живеете здравословно колкото се може по-рано, за да имате тялото, което искате дори и на 40.

7. Не сте спестявали достатъчно.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Когато е на 20+ години човек се радва на сегашния момент – взима заплата, отива на почивка с приятели, забавлява се, глези се и т.н. Лошото е, че когато стане на 30 и мисълта за дом и семейство минава през главата му все по-често, започва да осъзнава, че няма помен от целия труд, който е хвърлил през годините.

8. Спестявали сте твърде много.

Разбира се, другата крайност също не е за предпочитане – младостта ви е минала в пестене на средства за утрешния ден. И когато този ден дойде, започвате да осъзнавате, че всъщност не сте пътували достатъчно, не сте се забавлявали, нямате достатъчно спомени.

Намерете златната среда!