8 Поведения, които мъжете показват, когато са с истинската си любов

„Поведение е това, което човек прави, а не това, което той мисли, чувства или вярва.“ – Емили Дикенсън

Мъжете и жените показват своята любов и обич по различни начини. Освен редкия, свръхчувствителен мъжки тип, тази истина е почти универсална.

Може да е объркващо за жената понякога. „Вчера той беше най-добрият човек в света. А днес е пълен глупак. „Вероятно и тя е права! Това, което един човек казва и прави, може да бъде доста объркващо.

Истината е, че мъжете и жените мислят по различен начин. Като цяло жените са по-чувствителни и по-разбиращи – две области, които затрудняват много мъже.

Това говори, че мъжете показват общ набор от поведения, които демонстрират любовта им към една жена.

Тук са представени осем такива поведения:

1. Той те слуша внимателно

Като цяло жените са много по-добри слушатели, отколкото мъжете. За да бъдем откровени, някои мъже имат абсолютно ужасяващо умение за слушане.

Любопитното е, че мъжете винаги ще се концентрират внимателно върху нещата, които представляват интерес. Така че, когато един мъж не само ви слуша, но активно обръща внимание и отговаря интелигентно – умение, наречено активно слушане – можете да сте сигурна, че той е влюбен.

2. Той не се страхува да ПРАВИ жертви

Осъществяването на лични жертви е много по-лесно, когато го правите за човек, когото обичате. Всъщност мъжете, които са влюбени, ще почувстват огромен дискомфорт при мисълта, че тяхната жена е нещастна – особено ако има нещо, което може да се направи.

Правенето на жертви за вашето щастие е един от начините, по който мъжът демонстрира своята любов към вас. Той почти винаги ще ви поставя на първо място, дори ако това означава промяна на плановете му или излизане от неговата зона за комфорт.

3. Проявява УЯЗВИМОСТ (това е важно)

Мъжете, са предпазливи да показват всякакво поведение, което може да бъде възприето от другите като слабост. В любовта обаче тази дълбоко вкоренена позиция често отпада – и не ни пука.

4. Той харесва  как изглеждаш и в „най-лошите ти дни“

Спомнете си колко много усилия полагаме и се стремим към най-доброто в ранните си срещи? Разбира се. Всички искаме да изглеждаме и да се чувстваме добре, когато се срещаме с потенциален партньор.

След това идва истинската връзка. Тъй като прекарваме повече време заедно, нивата на комфорт се изграждат и нашата нужда да впечатляваме рязко намалява. Ние сме свободни да се разхождаме в пижамата си и да не си оправяме косата.

Когато мъжът обича някого,  мисли, че една жена изглежда красива, независимо от ситуацията.

5. ТОЙ се гордее с теб (И не се страхува да го покаже)

В любовта истинският мъж не се срамува да каже колко е горд с теб.

Независимо дали сте фантастична майка, усилено работите или постигате целите си, можете да бъдете сигурни, че усилията ви не остават незабелязани. Всъщност, всички възхитителни неща, които сте направили и над, които работите, ни носят голяма гордост и радост.

В добавка, ние не сме (твърде) разстроени ако  загубим от вас. Ако и двамата сте много конкурентно способни хора, той вероятно ще се почувства малко по-малко смачкан след едно неочаквано  поражение!

6. Той се бори за теб

И е готов да се се бие ако се налага. Какво предизвика нашата ярост? Болката в гласа на нашата жена. Стомахът,свит от болка, болезненост, която може да бъде усетена само от някой, който толкова много обича някой друг.

7. Той се бори с теб

Очевидно е, но да уточним – не говорим за хвърлянето на обиди и драматичното разнообразие. Ние със сигурност не говорим и за физическа разправа.

Това означава, че ако мъжът те обича и е инвестирал емоционално в отношенията си, той ще започне „битка“, за да не те изгуби; дори ако това означава борба с жената, която обича.

Защо? Защото се страхуваме. Обичаме те и най-малката заплаха за нашата връзка е еквивалентът на удар в стомаха. Ако ние се борим с тази цел в ума,искаме нещата да провървят и демонстрираме нашата ангажираност.

8. ТОЙ ТРЕТИРА ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО И ПРИЯТЕЛИ С УВАЖЕНИЕ

Ако знаем, че някой е важен за вас, по подразбиране той става важен и за нас. Причината е проста: уважавате семейство и приятели и последното нещо, което искаме, е да навредим на чувствата ви.

Макар че може да не харесваме някой от членовете на вашето семейство или някой от вашите приятели, ние ще го уважаваме, защото знаем какво  означава това за вас.

Източник: beu.bg