8-те навика, които ще променят живота ви

Редът у дома внася хармония не само в заобикалящата ни среда, но и вътре в душата ни. Самите ние ставаме по-добри, позитивно настроени и усмихнати.

За да ви е комфортно и уютно у дома и на душата, не е нужно много. Достатъчно е да създадете някои добри навици у себе си, като тези, които следва да видите по-долу

#1 Оправете леглото си (работа за 2 минути)

Какво друго може да направите само в рамките на 1-2 минути, което е напълно достатъчно да освежи и придаде ред в цялата ви стая? Дори и да цари лек хаос наоколо, достатъчно е само да си оправите леглото след сън и спалнята ви ще придобие спретнат и уютен вид.

#2 Почистете кухненската мивка (работа за 10-15 минути)

По същия начин, по който грижливо оправяте сутрин легло си, отделяйте по 10-15 минути от времето си у дома, за да почистите кухненската мивка и съдовете около нея. Попийте с гъба влагата край нея и кухнята ви ще заблести от чистота.

#3 Изхвърлете от бюрото си излишните бележки (работа за 1 минута)

Сортирайте и изхвърлете ненужните каталози и листове хартия, натрупани около работното ви място у дома или в офиса. Повярвайте, не само че ще ви олекне на душата, но и ще се почувствате много по-освежени и заредени с енергия и настроение.

#4 Поддържайте ред (работа за 10 минути)

Достатъчно е да поддържате ред и хармония във всяко едно кътче, за да не допуснете на хаоса да завладее дома ви. Когато се нахраните, измийте чинията си. Когато търсите дрехи от гардероба, отново подредете след себе си и т.н. Така ще си спестите и времето за подреждане или почистване на натрупаните съдове или дрехи, което ще ви се наложи в един или друг момент да отделите.

#5 Поддържайте масата чиста (работа за 5 минути)

Разхвърляната и затрупана маса всява дискомфорт и хаос из цялата стая. Достатъчно е просто да почистите след себе си, да поставите кристалната купа с плодове или красивата ваза с цветя върху нея, за да влеете уют и блясък в дома си.

#6 Изчистете и избършете шкафчето в банята (работа за 3 минути)

Банята е място, което почти непрекъснато е подложено на атаките на овлажняването. Между пастата и четките за зъби, грима, сапуна, продуктите за коса и т.н. тя може лесно да се превърне в привлекателна зона за всякакви видове микроорганизми. Ето защо е добре да се грижите ежедневно за нея и да поддържате сухота и елементарна чистота.

#7 Поставяйте дрехите си надалеч (работа за 3 минути)

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Чистите дрехи са прекрасни, но не и ако се трупат на тезгяха или в коша за пране. Просто ги сгънете прилежно и ги приберете в скрина. Сортирайте ги според вида им, за да може лесно да намирате това, което искате да облечете.

#8 Планирайте деня си (работа за 5 минути)

Пет минути отделете от времето си след сън сутрин, за да направите списък на задачите, които ви предстоят да свършите. План графикът е чудесен начин да организирате ангажиментите си през деня. Той ще ви помогне да бъдете по-дисциплинирани и отговорни при тяхното изпълнение, така че да ви остане свободно време след това и за забавление.

И понеже стана дума за забавление, не забравяйте, че то е важна част от всяко задължение!