9 неща, които само нощните птици разбират

Струва ти се нереално, че има хора, които си лягат рано, а сутрин правят упражнения и се приготвят за работа още в ранни зори.

9 неща, които само нощните птици разбират

За теб – нощната птица, тези личности са като митични създания.

Докато останалата част от света спи, ти тепърва започваш да гледаш любимите си сериали с купа пуканки или сядаш да работиш. Ставането рано сутрин за теб е мираж. Понякога се чувстваш виновна, понякога не. Как е възможно човек да се бори с природата си, питаш се ти.

Ако това ти звучи познато, то със сигурност ще се почувстваш съпричастна към някоя (или всичките 9) от следващите ситуации.

1. За теб лягането в 3 ч. през нощта през седмицата е ежедневие.

Дори в дните, когато се опиташ да си легнеш рано, мозъкът ти не реагира.

2. Не съществува понятието „само още една серия“.

И така, решила си да гледаш нов сериал. Докато останалите ти приятели съвсем рацонално си пускат един епизод в 21 ч. и до 22:30 блажено похъркват в леглото, ти започваш към полунощ и приключваш… срам те е да признаеш дори пред себе си в колко. Изморена си, очите ти са зачервени, но продължаваш и продължаваш.

3. Много по-продуктивна си нощно време.

9 неща, които само нощните птици разбират

Обстойно почистване на банята в 1 през нощта е нормално занимание за теб. Същото се отнася за отговаряне на мейли, миене на косата и лакиране на ноктите.

4. Хранителните ти навици са надолу с главата.

Закусваш по обед, обядът ти е след 17 ч., а вечерята се превръща в среднощно тършуване из хладилника.

5. Наясно си със странните предавания, които дават по кабелната през нощта.

Повторения на сутрешните блокове, никому неизвестни филми от треторазрядна категория… само нощните птици са призвани да се докоснат до тези чудеса на телевизионното изкуство.

6. Тайно ти харесва да си сама.

9 неща, които само нощните птици разбират

Моментите, в които всички останали са отдаван заспали са безценни за теб. Когато стоиш до късно имаш възможност да останеш сама с (дълбоките) мисли, които имаш. Размишляваш за смисъла на живота, без никой да те прекъсва. Какво по-прекрасно от това.

7. Чувстваш се като бунтовник.

Докато ти започваш пета серия от новия си сериал, съседите вече спят трети сън. Сякаш всичките ти детски мечти са се сбъднали! Стоиш будна нощем и дори няма кой да те накаже!

8. Съобщенията по телефона те побъркват.

Вече е 5:30 ч. и тъкмо си мислиш, че е време да се пренасяш в света на сънищата, когато най-добрата ти (изключително ранобудна) приятелка ти пише, че сега се захваща с упражненията си по йога. За малко да те накара да се почувстваш виновна, но то-о-лкова ти се спи, че не обръщаш внимание.

9. Събуждането е най-тежкото нещо на света.

Налага ти се да нагласиш минимум пет аларми, за да имаш какъвто и да е шанс да станеш от сън. Избягването на комуникация с човешки същества е главният ти стремеж за започването на всеки нов ден. КАФЕТО Е ЖИВОТ!