Афлек и Гарнър подадоха документи за развод

Американският актьор, сценарист и кинорежисьор Бен Афлек отново се върна към решението да се разведе със съпругата си, актрисата Дженифър Гарнър.

И двамата са се отказали от претенции в съда за подялбата на съвместно придобитото имущество и ще имат общо попечителство над децата, съобщи сайтът TMZ.

Холивудските знаменитости са подали документите за разтрогване на брака едновременно, пишат от БТА. И двамата са отказали услугите на адвокат.

Двойката се е договорила да продължи заедно да възпитава трите си деца. Въпросът за издръжката им остава открит и ще зависи от решението на съда.

Афлек и Гарнър обявиха решението си да се разделят още през 2015 година, но им отне 2 години да се решат на развод. Преди сватбата те не бяха сключвали предбрачен договор. Това означава, че имуществото им, придобито по време на брака, може да бъде разделено поравно.

Според американските медии двойката е стигнала до развод заради пристрастяването на Афлек към хазарта, нещо което актьорът отрича. В средата на месец март той обяви, че е провел курс за лечение от алкохолна зависимост, от която страда от доста време.

По рано Бен също се лекува от алкохолизъм – през 2001 година той премина през 30-дневен терапевтичен курс.