Ако го обичаш правилно, той ще е с теб завинаги

Руската психоложка Наталия Белоусова дава 10 съвета за това как да обичаме мъжа. Факт е, че обичането трябва да се случва естествено, да не върви по строго определени стъпки и правила. Но определено има някои напътствия, които, ако бъдат следвани, са гаранция за дълга и ползвотворна връзка.

1. Във всеки момент помнете защо сте заедно

Обичайно двойките се стремят максимално дълго да са заедно, поддържайки общ комфорт и щастие с партньора. Това е едно от нещата, които може да си повтаряте всеки път, когато помежду ви се настани скуката, когато има скандали, или просто сте ядосана от нещо, случило се през деня или очакван цикъл.

Струва ли си да рискувате вашия комфорт и радост от това, че сте с партньора си, заради конкретната ситуация?

2. Хвалете го

Ако той не заслужава похвала или винаги прави всичко неправилно, какво, по дяволите, правите тогава с такъв загубеняк? Не играйте ролите на грижовна майка, строг началник или капризна дъщеря. От всичко това може да вземете само позитивното и полезното, но не и да сменяте ролята си на негова съпруга и любов в живота. Ако ситуацията обаче не е с този краен знак, хвалете го. Хвалба не означава ласкателство. Похвалата е приятна за всеки човек. Със сигурност на него ще му е много приятно тя да идва от вас, отколкото от който и да е друг човек около него.

3. Не го унижайте и не му вдигайте скандали пред чужди хора

Да си изяснявате отношенията на публично място е едно от най-лошите неща за връзката ви. В тази ситуация вие поставяте имиджа на мъжа публично под въпрос. А за мъжа той е много по-важен, отколкото за жената. Когато интимната половинка, която е най-близкият човек на мъжа, оспори авторитета му през приятели или колеги, мъжът приема това почти като забиване на нож в гърба. Приберете се и в спокойната и позната атмосфера на дома изяснете проблема. Със сигурност ще стигнете до много по-ползотворно решение.

4. Не използвайте интимното си обръщение към него на публично място

Забравете за умалителните и обръщенията със сексуален подтекст, когато сте заобиколени от приятели и познати. „Принцеса София”, Конан Варварина” и т.н. са обръщения, които може да използвате само когато сте двамата в спалнята. Сашенка, Кирченце и Красюнко също са умалителни, които той няма да е много щастлив, че използвате, ако приятелите му са наоколо и могат да чуят. Съгласете се, че и на вас не би ви било приятно да, ако ви нарече „Мис Дълбоко гърло” или „Госпожа Черпак” пред колежките…

5. Подкрепяйте го във всяко негово начинание, дори в най-идиотското

За вас сигурно е безумие да харчи стотици левове за радиоуправляеми колички, или все още да рита пред блока с приятели, но за него това са важни начинания. Гледайте на случващото се максимално практично – влияе ли това на вашето лично пространство и време? Ако отговорът е не, тогава нямате абсолютно никаква причина за недоволство. Ценете и поддържайте неговите интереси. Те са част от него.

6. Бъдете зашеметяваща за него, не за колегите си или бившите съученици

При Синдрома на победилия ловец, често след победата ловецът губи интерес към своята плячка. Ако приемем, че вие сте плячката, то част от отговорността да поддържате интереса му е във вашите ръце. Поддържайте външния си вид – за себе си и за него. Често жените правят голямата грешка да се издокарват за среща с приятелки, бивши съученици или по работа, но вкъщи да ходят с неугледен вид, стари дрехи, мръсна коса и т.н. Понякога и вие самата не харесвате това, което виждате в огледалото, нали? А как да го хареса той?!

7. Той е мъжът в семейството и точка 

Това не е факт, който трябва да се чувствате унизена, загубила или на второ място. Всъщност редът няма никакво значение. Той е мъжът в семейството и с това идват както приоритетите, така и задълженията и отговорностите му. Той може да ви отвори вратата на влизане или излизане и е въпрос на лично решение как вие самата ще приемете този факт. Някои жени приемат това като знак, че те са неспособни сами да си отворят, за други това е знак на галантност и възпитание. Изберете от кои искате да бъдете.

8. Говорете за важните неща директно, без намеци

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Широко разпространено грешно схващане е, че мъжете не разбират от намеци. Напротив – разбират, но такива, направени от други мъже, или такива, които им е изгодно да разберат. Когато вашият мъж иска да продаде нова кола, той казва на клиента колко е известна марката, колко години е гаранцията и каква отстъпка може да му направи. Не използва сравнения като „прасковено” за цвета, нито си играе с емоциите на човека, за да успее да му продаде автомобила. Действайте като самия него, когато разговаряте. Говорете за конкретния случай, а не обобщавайте глобално.

9. Не го поставяйте в центъра на вселената си и не изисквайте вие да сте неговия център

Тук не става дума да не изисквате загриженост и любов. Но не изисквайте цялото му внимание. Половинчасови разговори по телефона, последвани от чат във Facebook и реални срещи у дома са нещо, от което би се подразнил и най-търпеливият мъж. Не бъдете зависима от времето и мнението му. Това тежи колкото на вас, толкова и на него. Не предлагайте всичко от себе си. Предлагайте му само най-апетитната част!

10. Научете се да готвите вкусно

Някои психолози сравняват неготвещата жена с мъжа, който носи по-малко пари в дома от двамата. И в двата случая другият няма нищо против, но винаги си има едно наум.