Ако той иска слаба жена – зарежи го!

Психологът Павел Зигмантов развенчава мита, че идеалната двойка са силен мъж и слаба жена.

Много мъже си мислят, че е за предпочитане жените да са слаби и беззащитни, за да могат мъжете да блеснат и да покажат мъжествеността си. Подобни приказки лишават жените от воля и разум.

Защо са им на мъжете слаби жени!

Истината е, че тези мъже търсят не слаби, а покорни жени, които да ги слушат и да им се подчиняват. Тези мъже никога не търсят компромиси, а тотално безгласно подчинение. Всичко това се облича в красиви приказки за женската слабост. Покорните жени не се съпротивляват и могат да бъдат лесно манипулирани и прогонени. Затова слабите жени не търсят силни, а властни мъже. А между силен и властен има голяма разлика и не е задължително да се припокриват.

Запомни, че трябва да избягваш мъже, които търсят психически слаби жени.
Запомни, че трябва да избягваш мъже, които търсят психически слаби жени.

Грижи? Не, не е чул…

Да такива мъже казват, че ще се погрижат. Но думите и делата им се разминават. Много. В подобни случаи те не се грижат за жените, а опека. А грижата и опеката са различни неща. Първото е внимание към нуждите на човека, а второто – обезпечаване на нуждите на безпомощен човек. Слабите жени са безпомощни хора и мъжете решават вместо тях какво да правят. Ще решава какво да облече, къде да ходи, какво да чете и с кого да дружи. Поради простата причина, че тя е слаба и не може да решава за себе си и някой трябва да се грижи да го прави вместо нея.

Много жени наивно си мислят, че мъжете ще се грижат за тях и ще правят това, което им е приятно. Не е така. Мъжете ще правят това, което сметнат за правилно и ще го нарекат „грижа“

Укротяване на опърничавата

Никой не може да бъде покорен безкрайно дълго, защото такава е човешката природа и тя има нужда от свобода. Ако нямаме свобода, започваме да се бунтуваме. Така в един момент и покорните жени започват да се бунтуват. Отказват секс, излизат с приятелки, или пък нещо друго.

Как ще бъде прието това? – Като опърничавост, тоест като проява на сила. А това не е типично женско поведение. Какво да правим сега? Ще укротяваме опърничавата и изобщо няма да се ограничим само с думи. Властните мъже не виждат нищо нередно в действията си, та били те и насилие. Важното е да си е научила урока. Нищо, че ѝ е счупил две ребра или ѝ е причинил лека мозъчна травма. Така е показал, че го е грижа за нея и се е почувствал истински мъж.

Кого да търсиш?

Ако „силните“ мъже не са стока, какви да търсиш – слаби ли? Да си прекараш целия живот с тях мирно и кротко на дивана?

Най-добре търси мъже, които са склонни на компромиси. Лесно е да ги забележиш. Те не се карат с теб кой филм да гледате и не ти налагат мнението си на всяка цена.

Търси мъж, който признава независимостта ти и който не ти казва какво да правиш. Търси мъж, който проявява внимание към нуждите ти, но не решава вместо теб. Това, разбира се, не гарантира щастие, но поне няма да си напълно нещастна.

Не вярвай само на приказките му, а го проучи малко. Не забравяй, че думите „силният мъж търси слаба жена“ значи „властният мъж търси покорна жена“. Не забравяй също, че не можеш да си покорна през цялото време, но ще бъдеш наказана за непокорството си. Тези наказания могат да станат и физически.