Анистан се завръща на малкия екран в сериал на Apple

Apple поръча телевизионен сериал с участието на Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун – две от най-успешните актриси в момента. Това е най-ясният сигнал от технологичния гигант до момента за намерението му да влезе с гръм и трясък в Холивуд, пише Bloomberg.

Базираната в Купъртино, щата Калифорния, компания, която е производител на iPhone-и и iPad-и, победи много от най-големите играчи в телевизионната индустрия, включително Netflix, и се ангажира да продуцира два сезона.

Сериалът, който все още няма име, ще отбележи завръщането на Анистън на малкия екран след „Приятели“. Действието в сериала на Apple ще се развива в света на сутрешните блокове, разкри компанията вчера.

Тя е сключила договори с режисьора Стивън Спилбърг и с двете актриси, носителки на множество награди. Apple се ангажира също да възроди сериала Amazing Stories, продуциран от Спилбърг и създателя на „Ханибал“ Брайън Фулър.

С близо 270 млрд. долара, под формата на пари в брой и ценни книжа в хазната си, Apple разполага с парите да прави телевизия. Но партньори, които са провели срещи с представители на компанията, не са открили ясна стратегия и първоначалните усилия бяха забавени от нерешителността и безпокойството относно това как някои теми ще се отразят на имиджа на компанията.

Apple все още не е съобщила къде ще могат да се гледат сериалите й, въпреки че компанията се надява първите епизоди да бъдат излъчени през 2019 г. Бившите ръководители на Sony Зак Ван Амбърг и Джейми Ерлихт ръководят програмирането.

Apple привлече известни имена, за да се утвърди като страхотен играч в Холивуд, който изживява исторически разцвет на филмовото производство, на фона на рязкото увеличаване на гледанията в интернет.

Броят на сериалите нарасна значително благодарение на притока на пари от Netflix и конкуренти, като Amazon.com и YouTube на Alphabet.

Проектът за сериал на Apple се ръководи от Джей Карсън, продуцент на политическата драма „Къща от карти“, която постави Netflix на картата като източник на висококачествени оригинални сериали.

Уидърспуун и Анистън също продуцират проекта с бившия ръководител на HBO Майкъл Елънбърг. Репортерът на CNN Брайън Стелтър, автор на Top of the Morning, е консултант по проекта, а сериалът ще бъде базиран на книгата му.

Източник: profit.bg