„Бирена“ йога е най-новата спортна тенденция

Нова спортна тенденция на хоризонта – двама йога инструктори от Берлин организират курсове по… Bier Yoga или „бирена“ йога. Емили и Джула са се вдъхновили за начинанието, след като са видели идеята по време на щатския фестивал Burning Man.

“Бирената йога е свещен съюз между две неща, които всички обичаме – бира и йога – пише на сайта им. – И двете представляват вековни терапии за тялото, душата и съзнанието. Удоволствието от пиенето на бира и съсредоточаването по време на йога упражненията се комбинират, създавайки енергизиращо преживяване“.

Едночасовото занимание по бирена йога струва 8 евро, a посетителите си купуват бира от бара. След това използват бутилката, за да балансират и изпълняват обичайни йога пози, под ръководството на инструкторите.

Макар идеята, че човек може да си пийва по глътка бира между позите звучи изкусително, според Джула това не е място за напиване. „Бирената йога е забавна, но не е шега – ние взимаме философията на йогата и я съчетаваме с удоволствието от пиенето на бира, за постигане на просветление“, обяснява той.

Според сайтът Mashable, бирената йога е феномен, който скоро ще превземе света. Нямаме търпение и ние да потренираме по най-приятния начин!