БНТ търси помощ от продуценти за ”Евровизия”

БНТ обяви, че търси продуцент или творчески екип, който да организира представянето на България на „Евровизия“.

„Кандидати могат да бъдат продуцентски компании или професионални екипи, които трябва да представят цялостно предложение за участието, което да включва песен, изпълнител и концепция за сценично представяне на песента, както и свързаните с това разходи, които продуценската компания или екип е готов да поеме“, се казва в регламента, който БНТ обяви в четвъртък.

„Правим го, защото продуцентският подход към избора на представител за „Евровизия е давал най-сериозни резултати – първо с Крисия, а след това и с Поли Генова“, обясниха от телевизията.

Кандидатите, които могат да излъчат певец за следващата „Евровизия“, трябва да са направили поне 3 музикални проекта в последните 2 г., да имат регистриран в „Профон“ репертоар като музикални продуценти.

Песните за Евровизия трябва да отговарят на изскванията на правилата за конкурса. А в авторския екип, който пише парчето, задължително да има българи. Певецът, който бъде посочен от продуцентската компания, трябва да е български гражданин и вече да е пял на сцена.

БНТ ще приема предложенията до 20 януари и ще създаде комисия, която да ги разгледа. 62-ото издание на Евровизия ще е през май в Киев, Украйна. В него ще участват 43 държави.