Четките ни за грим са отвратително мръсни – ето защо

Всички сме чували препоръката редовно да почистваме четките си за грим, но рядко я взимаме на сериозно.

Внимание – следващите кадри никак няма да ти харесат, но поне ще ти докажат, че ТРЯБВА да измиеш четките си още тази вечер.

Студентка от САЩ е снимала няколко вида четки за макиаж, използвайки макро обектив за iPhone. Кадрите вече са хит в интернет, защото показват нагледно как косъмчетата са претъпкани с мръсотия и бактерии, само след няколкодневна употреба.

Фотосите са предупреждение за всички любителки на грима, но най-вече за тези, склонни към акне. Причината е, че непочистените четки пренасят бактерии и мръсотия по повърхността на кожата, запушвайки порите.

Би ли измила лицето си с мръсна кърпа? Не, нали? Принципът с четките е същият.

Проблемите с кожата не са единствената причина да почистваш четките си редовно. Мръсната четка вреди на качеството на грима. Сама си се уверила, че когато използваш една и съща четка с няколко цвята сенки за очи, резултатът накрая е неприятно смесване на нюансите.

Почистването на четките не е трудна задача и може да го направиш само с антибактериален или дори обикновен сапун. Намокри четките с течаща вода, сложи сапуна върху косъмчетата и нежно разтъркай с пръсти. Изплакни добре и сложи да се суши върху два пласта кухненска хартия за една нощ.