Данъчни взимат апартамент на Азис

В средата на месеца Азис може да загуби свой луксозен апартамент с гараж в баровския квартал „Манастирски ливади“ в София. НАП е обявила имота за продажба заради дългове.

Жилището е в отлично състояние, а първоначалната му цена е 326 030 лв., съобщи вестник „24 часа”. През 2000 г. НАП извърши ревизия на Азис. Тогава бе установено, че той няма регистрация по ДДС. След множество обжалвания през 2011 г. дълговете на певеца надхвърлиха 500 хил. лв. Към днешна дата сумата е набъбнала с 300 хил. лв. лихви.

През 2014 г. НАП запорира имота и го пуска на търг. Тогава сред кандидат-купувачите се явява жената на Азис – Галина Георгиева. По-късно търгът е прекратен, след като става известно, че Азис е продал запорирания имот на жена си. От НАП завеждат дело, а съдът обявява сделката за нищожна, тъй като е направена след налагането на запора.

С днешна дата той фактически е собственост на изпълнителя на „Мотел”, а парите от продажбата му ще отидат за погасяване на дълга. Фолк кралят от години има проблеми с данъчните, като дори заплаши, че заради НАП ще напусне България завинаги.

Източник: hotnews.bg