Дани Милев бил затворник година и половина! Композиторът лежал заради данъчни измами в Старозагорския

Композиторът Дани Милев, който е в Къщата на „ВИП Брадър”, крие пикантен факт от биографията си. Миналото му на данъчен инспектор го вкарало за цяла година и пет месеца в Старозагорския затвор.

По онова време Дани бил в сериозен творчески подем, създал първите песни на Графа, класирал се за „Златният Орфей”, но не успял да отиде на него, тъй като през 1998 г. барети го арестували за документна измама.

Години след това Милев успял да осъди прокуратурата за престоя си в затвора. Музикантът бил оправдан по всички дела срещу него и бил възстановен на работа като данъчен инспектор, но през 2008 г. получил покана да участва в шоуто на Азис със своя бенд, по-късно и в „Денсинг старс”, но по закон като данъчен инспектор нямал право да получава странични доходи. Дани сам напуснал администрацията и се отдал на музиката.

Бях инспектор по ДДС. Оказа се, че от една варненска фирма незаконно са теглени суми. Мен, шефката на фирмата и други замесени ни прибраха веднага. Някои ги освободиха бързо, а трима души останахме година и половина. Накрая ни оправдаха и ни пуснаха. Съпругата ми Цвети беше бременна в третия месец и роди, докато аз бях в затвора. Аз имам две деца – дете на любовта и дете на свободата. Първото се роди, докато бях затворник, а второто – девет месеца след като излязох от затвора. Затова така ги наричам”, споделя Дани Милев.

На жената на композитора било забранено да му идва на свиждане, защото не му била съпруга по закон. За да й разрешат да го посещава, трябвало всеки път да носи домова книга, с която да доказва, че съжителстват заедно.

Една година лежах в следствието във Варна в една килия, колкото асансьор, без светлина. И после, когато отидох в Старозагорския затвор, се почувствах като в рая. В следствието нямаш никакви контакти, пълна забрава.

Аз не знаех например, че Тодор Живков е умрял… Не знаех жена ми жива ли е, здрава ли е. По-късно в подметките на обувките си успях да си вкарам радио, като по филмите, а брат ми ме снабдяваше с батерии, пак в подметките на маратонките. Докато бях в Старозагорския затвор, измениха НПК и моя член, според новите промени бях надлежал своя срок.

И прокуратурата измени мярката в гаранция и ми сложиха 10 000 лв. гаранция, за да мога да платя трудно”, разказвал е перипетиите си музикантът.

 За това той се шегува, че ще издържи доста лесто престоя си във „ВИП Брадър”. „Пак е затвор, ама е далеч по-приятен, а освен това и плащат”, смее се Дани Милев.