Дейвид Гест платил да убият Елтън Джон

Бодигардът на починалия Дейвид Гест каза, че продуцентът е поръчал убийството на Елтън Джон, когато певецът се пошегувал със сексуалната ориентация на Гест.

Имад Ханди призна, че наемен убиец е получил от Дейвид Гест петцифрена сума да „очисти“ изпълнителя на хита „Rocket Man“ по време на концерт в Калифорния през 2003 г.

Продуцентът бил вбесен, когато Елтън Джон се пошегувал за разтрогнатия му брак с Лайза Минели, казвайки, че искал „да намери на Лайза хетеросексуален съпруг“.

„Дейвид изпадна в ярост и изкрещя: „Ще убия това копеле. Той е мъртъв“. Погледна ме в очите и ми каза „Искам го мъртъв, спомня си Имад Ханди, цитиран от БТА. Те намерили човек, който щял да свърши работата за 40 хиляди британски лири.

„Дейвид ми даде 25 хиляди британски лири. На следващата нощ занесох с чанта парите в хотел „Хилтън“ и ги дадох на мъжа. Той каза, че искал останалите, след като свърши поръчката. Чувствах се виновен, но бях предан на Дейвид“, добави мъжът.

Имад Ханди умолявал Дейвид Гест да отмени поръчаното убийство, тъй като се притеснявал, че ще бъде замесен. Той се успокоил, когато приятелят му най-накрая се съгласил.

„Той каза „Добре“, но и че трябва да му върна парите. Мъжът ми върна само 8 хиляди британски лири и Дейвид загуби останалите 12 хиляди, но поне Елтън не умря“, казва бодигардът.

Имад твърди, че Дейвид Гест започнал да предпочита мъжете след развода си с Лайза Минели през 2007 г., бил обсебен от Саймън Кауъл и редовно посещавал гей партита. Освен това той имал „истински чувства“ към Ейми Уайнхаус. Музикалният продуцент Дейвид Гест, бивш съпруг на Лайза Минели и близък приятел на покойния Крал на попа Майкъл Джексън, почина на 62 години на 12 април 2016 г.