Депресията вкарва Преслава в секта!

Преслава е готова да се откаже от християнството и да влезе в секта, шушука се във фолк средите.

Звездата на „Пайнер“ сериозно се прехласвала по учението на Бялото братство, създадено от Петър Дънов, само че в негово странно религиозно разклонение.

Напоследък прави впечатление, че изпълнителката от Добрич прекарва цялото си свободно време сред природата и то не на море или край някой модерен басейн, както предпочитат повечето й колежки, а по планините и в горите.

Според нейни познати, това не е случайно. Тя била започнала да обикаля всички места, които са любими на последователите на Петър Дънов. Певицата дори е посетила Седемте рилски езера и в частност Бъбрека във времето, в което там се събират членове на Бялото братство, за да играят паневритмия, пише „Уикенд“.

Оттогава Рила била станала любимото й място за почивка. Тя вярвала, че оттам се излъчва специфична енергия, която я зарежда и лекува. Търсела и други енергийни места в страната, тъй като смятала, че там ще получи сили за живот. Интересувала се също така от чакри, прераждания, зодии и астрология.

„Петя сериозно е залитнала по един от нерегламентираните клонове на Бялото братство, като нищо ще се откаже от християнството и ще отиде при дъновистите“, коментират зад гърба на певицата.

Освен всичко друго, в това учение я устройвало, че целомъдрието и съпружеската вярност се считат за отживелица.

„Много е доволна, че в Бялото братство не се налага да се жениш, за да правии секс“, смеят се зад гърба й нейни колежки, които са запознати с безбройните любовни похождения на певицата.

Причините на Преслава да се обърне към Дънов обаче не били никак забавни. След скандалите в „Пайнер” и караницата с Галена от миналата година тя започнала все по-често да се оплаква, че не се чувства добре.

Нервите й били обтегнати, започнала да изпада в състояния, близки до депресия и меланхолия, нямала желание да работи и близките й започнали сериозно да се притесняват. За да се почувства по-добре, тя започнала да чете езотерична литература и така открила Дънов.

Звездата не гледала на дъновистите като на секта. Вярвала, че то е най-великото учение в света.