Децата на най-богати хора учат в училища без компютри

Техническият директор на eBay е изпратил децата си на училище без компютри.

Същото се отнася и за служители в други гиганти на Силициевата долина – Google, Apple, Yahoo!, Hewlett-Packard, пише в. „Аргументи и факти”, цитиран от БГНЕС.

Руското издание коментира:

„Нашите напредничави майки се хвалят една на друга:

“Моята на 2 години знае как да играе с таблета”. 
Другата й отговаря:
“Моят 7-годишен син си създаде профил в YouTube”. 
И всички колективно се стремят трескаво към най-компютризираните училища, казвайки:
“О, защо да се учат да пишат с писалка, че това е толкова остаряло”, 
“О, защо заставят децата да учат поезия от миналия век, би било по-добре да направят по 6 компютърни презентации”. 
И така лъжат сами себе си.”.

Във времето, когато останалата част от света все повече се пристрастява към интернет и постепенно същото става и с техните деца, умните хора избират за децата си „назадничаво” образование.

Сега, сред работещите в Силициевата долина, на особена мода било училището „Waldorf of the Peninsula”. Класните стаи имат максимално старомоден стил: обикновени чинове; дъски, на които се пише с тебешир; библиотеки с най-различни книги, никакви таблети вместо учебници и тетрадки. Употребата на таблети и т.н. електронни устройства е забранена в класните стаи. Но и не се поощрява у дома.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Точно към такъв подход още преди 10-15 години са се придържали едни от най-известните компютърни гении. Трите деца на Бил Гейтс до 14-годишна възраст не са имали правото да имат смартфон. Но и след навършването на тази възраст бащата ограничавал „електронизацията им“, тъй като се опасявал от вредите, които може да нанесе на здравето им електрониката.

Наскоро на училище тръгна и 4-годишният британски принц Джордж. Но в публикациите за това малко внимание се обърна на факта, че в неговото училище – „Thomas’s Battersea” в югозападен Лондон, е забранено ползването на компютърни джаджи.

Привържениците на обучение без IT са на мнение, че компютрите потискат творческото мислене, междуличностните отношения и вниманието. /