Думите, които развалят секса

Не казвай това в леглото!

Когато правим любов, напълно се отдаваме на емоциите и изцяло забравяме за думите. Едва ли някой точно в този момент мисли за контрол. И така – кое е по-добре: да говориш, или да мълчиш?

По време не секс партньорът иска да вижда тялото ни, да чува желанията ни, колко ни е добре с него, да ни усеща. Не забравяй, че при хората важи тази последователност: слуховият канал на възприятие за повечето от нас се намира на второ място след визуалния.

Думите, които развалят секса

А това означава, че партньорът иска да чува насладата ни, страстта, стоновете. Повечето мъже и жени твърдят, че ги възбуждат звуците, издавани от партньора, и това пряко влияе на силата на оргазма.

И обратно – пълната тишина кара мъжа да се напряга, да се съмнява в себе си, от което желанието може да угасне.

Както е в шегата: двамата бяха толкова страстни в леглото, че след като правеха секс, целият квартал излизаше да пуши по терасите.

Думите, които развалят секса

Но, ето че изрази от рода на „По-бавно“, „Мръдни наляво“, „Най-накрая!“ или още по-лошото – „Не така!“, може да убие възбудата.

За съжаление, ние невинаги можем да контролираме това, което говорим в най-сюблимния момент. Ние сме така погълнати от емоциите, че съвсем забравяме за партньора. И се разкриваме пред него от неочаквана страна.

Преди и по време на секс не казвай:

Думите, които развалят секса

„Давай, само че по-бързо“

„Загаси лампата“

„Ще стане ли бързо?“

„Миналият път ти се получи по-добре“

„Ти си по-добър от…“

„За какво мислиш“, „Трябва да поговорим“, и разбира се, „Когато се оженим…“

Мъжката гледна точка

Думите, които развалят секса

А ето и какво казват самите мъже за думите, които могат да развалят секса:

„По време на секс ми харесват думите „да“, „не“ и „още“.

„Защо да говори? Тя трябва да е секси, останалото ще си го кажа аз самият.“

„След секс не са необходими думи. Главата й е на рамото ми – най-доброто, което може да стане.“

„В началото най-много ми харесва хуморът, да поговорим и да се посмеем. Без да забравяме за най-важното…“

Думите, които развалят секса

Мъжете харесват комплиментите не по-малко от жените. Говори му колко е прекрасно тялото му, особено ако мислиш, че той по някаква причина се съмнява в това. Не се притеснявай и да му кажеш какво те възбужда: „Мислех за теб цял ден. Искам да те подлудя“, „Обожавам да усещам допира на ръцете ти върху кожата ми“, „Изгарям от желание“…

Тези, които харесват „по-горещите“ неща, използват ругатни в леглото. Но преди да използваш подобна лексика, постарай се да разбереш какво е мнението на партньора ти за подобни изрази по време на секс. Да, има такива момичета, които по време на секс говорят мръсотии, които не използват в ежедневието.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Какво не си струва да правиш?

Думите, които развалят секса

Първо, да сравняваш партньора с предишните си. Второ, откровеността в леглото, както и в живота, си има граници. Например след фразата „Това ли беше всичко? Не усетих нищо“ – естествената реакция на партньора ще е да потърси начин да поправи ситуацията, а именно да намери тези, на които ще им бъде хубаво с него.

И още нещо – мъжкият и женският мозък работят различно по време на секс. На жената й е свойствено да говори за това, което чувства и усеща, това на практика не изисква никакви усилия. Но мъжкият мозък вече се е съсредоточил в процеса, по-добре не го разсейвай. Той работи в режим „изпълнение само на една задача“.

И накрая, ако мъжът не прояви сам желание да говори, не си струва да се опитваш да подхващаш разговор в леглото. Ти не си чула от него: „Това беше фантастична нощ!“ Е, чети между редовете. Нали не е толкова важно какво чуват ушите, а какво чувства сърцето (и тялото), в крайна сметка.

източник: космополитън